24 feb. 2013 | 20:14

Huawei anunta oficial Ascend P2

ACTUALITATE
Huawei anunta oficial Ascend P2

Huawei a anuntat astazi, cu o zi inainte de startul MWC 2013, mult asteptatul terminal mobil Ascend P2. Este vorba despre un nou dispozitiv bazat pe platforma Android versiunea Jellybean 4.1.2.

Huawei Ascend P2

Telefonul vine cu un display generos de 4,7 inci, protejat de Gorilla Glass. Acesta dispune de o rezolutie 720p, luminozitate 500 nit si o densitate de 315ppi. Procesorul este quad-core, insa nu a fost specificat un model sau frecventa la care ruleaza, iar camera foto de 13 megapixeli are un buton dedicat pe laterala din dreapta. Memoria RAM nu este impresionanta la numai 1 GB, iar memoria de stocare este nu iese din tipare la 16 GB. Interesant este faptul ca display-ul include tehnologia Magic Touch, care permite utilizarea cu manusi de orice fel.

Ascent P2 este cel mai subtire terminal echipat cu camera de 13 megapixeli din lume (8,4 mm). Senzorul foto dispune de capabilitati HDR si de retroiluminare, iar tehnologia Super Zoom, ofera detalii chiar si cand subiectul fotografiei este mai departat.

Bateria de 2420 mAh sugereaza o durata de utilizare mai lunga decat suntem obisnuiti de alte telefoane cu display asemanator, insa aceasta caracteristica va trebui testata mai pe indelete. Tot la acest capitol, compania chineza a integrat o tehnologie numita QPC (Quick Power Control), care reduce consumul cu 10%. Tehnologia ADRX, in schimb, opreste semnalul radio cand acesta nu este folosit. QPC+ADX ofera o economie de 30% a energiei fata de ce ofera concurenta, iar durata de incarcare completa a bateriei este redusa cu 25%.

 

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Huawei Ascend P2/”/]

Huawei sustine ca acesta este cel mai rapid telefon din lume, insa aceasta declaratie vine cu un mic asterisc. Nu este cel mai performant cand vine vorba despre procesare, ci atunci cand ne referim la viteza navigarii pe internet. Ascend P2 este echipat cu un modem LTE Cat4, care poate oferi pana la 150mbps, cu 50% mai mult decat concurenta (iPhone 5 si Samsung Galaxy S III).

In utilizare, telefonul a fost foarte responsiv la comenzi, iar interfata proprietara Emotion UI 1.6 este diferita de ceea ce ofera alti producatori. Este vorba despre UniHome, care integreaza launcher-ul clasic de Android si Home Screen-ul cu widget-uri, intr-un singur loc. Chiar Huawei a recunoscut ca designul a fost inspirat din cel folosit de Apple pentru iOS, insa ofera mult mai multe optiuni de personalizare cu fundaluri, animatii, widget-uri si iconite.

Pe partea de software am putut vedea o serie de functii avansate precum backup in cliud, remote access, Phone finder, Air Share si cam tot ce suntem obisnuiti sa vedem in dispozitivele mobile de top din ultimii ani.Telefonul va fi disponibil incepand cu cel de-al doilea trimestru al lui 2013 la pretul de 399 euro, in variante pe negru si pe alb.

In curand vom urca si doua clipuri video. Discursul lui Amy Lou, Global Brand Director Huawei si un scurt hands on cu dispozitivul.