HDD-urile Ultrastar folosesc heliu pentru a maximiza capacitatea

HDD-urile Ultrastar folosesc heliu pentru a maximiza capacitatea

Modelele HDD Ultrastar, o companie ce apartine de Western Digital, folosesc heliu pentru a maximiza capacitatea pana la 6 TB.

Western Digital HDD Ultrastare

Daca pana acum exista un mit fals cum ca HDD-urile sunt etanse, acesta a devenit realitate. Fortati de goana dupa spatiu a utilizatorilor, HGST, o companie ce produce solutii de stocare enterprise sub tutela Western Digital, a lansat un HDD ce este intr-adevar etans, si foloseste heliu in loc de aer pentru a putea oferi o capacitate de pana la 6 TB.

Modelul HDD Ultrastar se numeste He6 si foloseste o tehnologie numita HelioSeal. Densitatea Heliului este de sapte ori mai mica decat cea a aerului, astfel se reduce semnificativ forta de frecare a discurilor si implicit si acapului de citire/scriere. Acest lucru permite o forta a motorului mai redusa, si posibilitatea de a monta platanele discului mai apropiate unul de celalalt.

Astfel, Ultrastar He6 contine nu mai putin de 7 platane, cu o densitate mai mare decat orice alt model de HDD existent pe piata.

Avantajul heliului nu se opreste aici. Avand in vedere frecarea mai redusa, temperatura de functionare a acestuia este implicit mai mica iar zgomotul este si el semnificativ mai redus. HDD-ul are dimensiuni normale de 3.5 inci pentru a oferi compatibilitatea cu necesitatile serverelor, consuma aproximativ 5.3 W in idle si are o greutate de 630 grame.

Acest hdd Ultrastar este conceput pentru stocarea de tip cloud si pentru datacentere si va avea, desigur, un pret pe masura.

HDD Ultrastare

Etichete: