Hand of Thief: Un nou Trojan Linux in dezvoltare

Hand of Thief: Un nou Trojan Linux in dezvoltare
Luminița Nițoiu
00:02 10.08.2013

Utilizatorii de Linux sunt in general mai la adapost de malware decat confratii cu Windows, insa nu exista scutire absoluta. Un Trojan Linux, numit Hand of Thief, pune acum in garda utilizatorii de masa, nu vorbim de servere.

Trojan Linux

Se pare ca o echipa de hackeri din Rusia vizeaza operatiunile de banking derulate pe sistemul Linux. Codul fura datele de logare si alte informatii de inregistrare pe web, creeaza o intrare ascunsa si impiedica accesul softurilor antivirus si al masinilor virtuale. Acest Trojan Linux ataca in special browser-ele Chrome si Firefox, precum si 15 distributii de Linux, inclusiv Debian, Fedora si Ubuntu.

Potrivit lui Limor Kessem, cercetator in probleme de securitate in cadrul RSA, divizie EMC, este de parere ca trojanul nu este inca dezvoltat deplin, urmand a fi transformat intr-un malware veritabil in viitorul apropiat. Momentan, pe forumurile underground de crime cibernetice este vandut cu 2000 de dolari, dar acest pret de debut va creste probabil la 3000 dolari, pe masura ce programul va primi noi caracteristici de la dezvoltatori.

Din fericire, Hand of Thief nu este un Trojan Linux puternic, avand metode de atac limitate. Practic, se bazeaza pe asa-zisa inginerie sociala, ceea ce presupune influentarea si manipularea utilizatorilor catre a-si instala software-ul. Oricum, nu trebuie sa uitam ca securitatea computerului este in primul rand o problema de atentie, indiferent despre ce platforma vorbim.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: