04 mart. 2013 | 08:58

Hacking: Dupa un atac recent, Evernote a resetat toate parolele

ACTUALITATE
Hacking: Dupa un atac recent, Evernote a resetat toate parolele

Printr-un , Evernote aduce la cunostinta utilizatorilor ca serviciul a inregistrat un atac serios. Vorbim de unul dintre cele mai populare servicii online de notite si una dintre cele mai descarcate aplicatii cross-platform.

Evernote

Evernote si-a obligat toti utilizatorii, incepand de ieri, sa-si schimbe parola contului. Totusi, nu este nimic de speriat, pentru ca sansele ca cineva sa va poata accesa contul sunt minime. Parolele furate au fost encriptate, aspect care ingreuneaza enorm procesul de descifrare.

Din cate se pare, parolele au fost resetate dupa ce un grup de hackeri a furat cantitati semnificative de date de pe serverele companiei. Printre acestea se aflau nume de utilizatori, adrese de email si parole encriptate. In acelasi post pe blog au existat promisiuni legate de faptul ca postarile, notitele si intregul continut postat de utilizatorii Evernote este in siguranta si nu a fost afectat de atac.

,,Activitati neobisnuite si potential malitioase au fost detectate de echipa securitate a companiei pe 28 februarie.” Dupa ce au oferit un background al evenimentelor, cei de la Evernote au afirmat ca este o chestiune de cateva ore pana ce vor fi lansate versiuni actualizate ale tuturor aplicatiilor companiei. Acest set de update-uri are ca scop eficientizarea schimbarii parolei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele