HABIT de la Visteon ne arata viitorul interfetelor auto [VIDEO]

Pentru ca producatorii de masini sunt pe cale sa adopte in cativa ani, Visteon vine cu solutia sa prin conceptul HABIT.

Habitat smart car infotainment

HABIT, in mod normal, defineste in limba engleza un obicei pe care ti-l formezi. In acest caz, cele cinci majuscule fac referire la o intreaga platforma de . Numele complet al sistemului din clipul de mai jos este The Human Bayesian Intelligence Technology.

HABIT este un concept pentru un computer de bord centralizat responsabil atat de partea de divertisment cat si de partea de interactiune dintre sofer si automobil. In incercarea de a elimina nevoia unui copilot dedicat, sistemul de fata desluseste, invata si aplica automat toti parametri specifici soferului din momentul in care acesta s-a urcat la volan. Nici macar nu conteaza daca este vorba de pozitia scaunului sau de un post de radio pe care l-ati ascultat in urma cu an atunci cand ati plecat din oras. Temperaturile din masina, fiecare aspect care tine de confortul soferului sau de ambianta pe care o aveti in autovehicul parcursul fiecarui drum fara evenimente, toate sunt particularizabile si in acelasi timp pot fi memorate de computerul de bord. Nu putea lipsi partea de servicii online si interactiunea cu un smartphone sau o tableta. HABIT integreaza si un browser de internet care sa va ajute sa navigati pe diverse site-uri cand sunteti la volan. Daca aveti un telefon inteligent sau o tableta, puteti comunica cu sistemul descris mai sus pentru a salva profile sau pentru a reda cu un calup de melodii prin boxele din masina.

Chiar daca mai are cateva etape pana sa se materializeze intr-un produs finit ce poate fi comercializat, creatia celor de la Visteon este un gadget spectaculos cu un potential enorm.

Alexandru Puiu
17:00 20.05.2013
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video