Google face marketing pe functionalitatile Quantum Computing [+VIDEO]

Google face marketing pe functionalitatile Quantum Computing [+VIDEO]

Va trebui sa mai asteptam putin pana cand Google va dezvalui inovatiile ce vor iesi din laboratorul sau secret, pana atunci ne explica ce inseamna Quantum Computing, totul intr-un clip ce miroase a marketing.

Quantum Computing

Google a facut un parteneriat cu NASA si au instalat un „Quantum Computer” de tip Wave Two pentru a incerca sa rezolva o mare parte din problemele computationale ale omenirii. Anuntat in cursul lunii mai, acest parteneriat, ce include si o serie de universitati de elita din domeniu, va ataca o serie de probleme importante din domeniul tehnologiei, al calatoriei in spatiu precum si altele.

Documentarul prezinta ce inseamna acest termen si care sunt planurile de folosire a acestei tehenologii in viitor.

Diferenta dintre procesarea clasica si cea cuantum vine, in explicatia celor de la Google, din faptul ca prima diferentiaza datele in biti, 0 si 1 mai exact. Un computer de tip quantum considera ca acesti biti pot fi in acelasi timp, atat 0 cat si 1. Posibilitatea de a avea date diferite in acelasi bit de informatie duce la o putere foarte mare de calcul, lucru pe care cercetatorii spera sa il foloseasca pentru a determina raspunsul la multe din problemele care calculate in mod traditional ar dura prea mult timp.

Pentru Google, acest parteneriat este mai mult decat benefic si ce la mai probabil se va axa pe algoritmii de recunoastere faciala si a imaginilor pentru a imbunatati foarte mult cautarile.

Citește și:
Etichete: