Go Read: una din clonele de Google Reader a fost creata de un singur om

Go Read: una din clonele de Google Reader a fost creata de un singur om
Alexandru Puiu
11:25 02.07.2013

Era inevitabil ca dupa sa fim intampinati de un amalgam de alternative, iar Go Read este doar una dintre ele.

go read google reader alternativa

, Digg Reader, o solutie de RSS de la AOL, toate au inceput sa iasa la suprafata datorita faptului ca Google Reader a fost desfiintat incepand cu prima zi a lunii iulie. Desi alternativele au caracteristici destul de bine definite si nu sunt neaparat similare din toate punctele de vedere cu solutia celor de la Google, exista si solutii aproape identice.

Go Read este o clona de Google Reader disponibila sub forma unui serviciu online si a fost dezvoltata de o singura persoana in timpul sau liber. TImp de 4-5 ore in fiecare zi, pe parcursul a 4-5 zile pe saptamana, Matt Jibson a creat aplicatia de mai sus. Aceasta a fost urcata online joia trecuta si pana la momentul redactarii acestui material avea deja 8000 de utilizatori inregistrati. Jibson justifica interfata si intregul efort de creatie printr-un omagiu adus Google Reader.

S-a autointitulat un mare fan Google Reader si spune ca aceasta este cea mai buna clona pe care putea sa o faca in interval de cateva luni. Cu o interfata ,,facuta asa cum trebuie”, Go Read are toate functiile pe care te-ai astepta sa le gasesti intr-un program de acest gen, feed-urile sunt importate rapid si pana si scurtaturile din taste existente in Google Reader merg perfect si aici. Singurul lucru care lipseste este un modul de cautare, Matt a afirmat insa ca va mai adauga functii noi in scurt timp. Totul depinde de cat de repede le poate programa.

Spera sa acopere costurile de intretinere a serviciului prin introducerea unui abonament, iar cei care nu vor plati respectivul abonament vor avea afisate cateva reclame. Insistand pe faptul ca nu vrea sa se imbogateasca din acest serviciu online, el a povestit ca scopul principal este o experienta de utilizare fara compromis.

Suferiti dupa Google Reader?

Comentarii
loading...