18 dec. 2013 | 14:23

Ghidul cumpărătorului sau cum să alegi un device smart

ACTUALITATE
Ghidul cumpărătorului sau cum să alegi un device smart

Suntem încojurați de smartphone-uri și tablete, prin magazine, pe la prieteni, pe stradă. Cu toate acestea, când te afli în fața unei decizii, descoperi că nu e deloc ușor și că de fapt nu prea știi cum să alegi un device smart.

Information overload, conceptual image

Toată dificultatea apare, de fapt, mai ales în cazul în care nici nu dispui de o sumă impresionantă. Ok, nu îți permiți un iPhone 5S, nici un Galaxy Note 3 sau un HTC One Max. Ai o sumă medie sau, mai rău, modestă, și totuși vrei un dispozitiv intelgent. La ce renunți? La un procesor mai puternic? La niște RAM? Să accepți mai bine o cameră de 5 megapixeli sau un display la o rezoluție infernală, sperând că restul componentelor „compensează”? În astfel de situații, devine util un fel de ghid al cumpărătorului, care să îți explice cum să alegi un device smart, într-un mod smart, un ghid de tipul celui scos recent de E-Boda.

Mi s-a părut foarte bine conceput ghidul realizat de E-Boda, chiar dacă nu neapărat ar fi fost prima companie la care m-aș fi gândit că a făcut acest gest pentru utilizatorii săi. E o dovadă de atenție și bravo lor, cu atât mai mult cu cât se află la a doua ediție a broșurii (eu am aflat de curând că au făcut asta și anul trecut).

Iată, așadar, iată care ar fi punctele-cheie ale ghidului E-Boda:

– înainte de toate, ajută să știi ce poți face cu un dispozitiv smart (mai ales având în vedere că o mare parte din utilizatori își dorește un smartphone pentru… a face poze și a le pune pe Facebook)

– în ce măsură contează și care este diferența dintre microprocesoare

– ce este memoria RAM și cum profităm mai bine de ea

– ce este tehnologia IPS

– single SIM sau dual SIM

Sunt câteva lucruri care chiar merită a fi citite, ghidul complet se află aici, disponibil gratuit.