Ghidul cumpărătorului sau cum să alegi un device smart
Suntem încojurați de smartphone-uri și tablete, prin magazine, pe la prieteni, pe stradă. Cu toate acestea, când te afli în fața unei decizii, descoperi că nu e deloc ușor și că de fapt nu prea știi cum să alegi un device smart.
Toată dificultatea apare, de fapt, mai ales în cazul în care nici nu dispui de o sumă impresionantă. Ok, nu îți permiți un iPhone 5S, nici un Galaxy Note 3 sau un HTC One Max. Ai o sumă medie sau, mai rău, modestă, și totuși vrei un dispozitiv intelgent. La ce renunți? La un procesor mai puternic? La niște RAM? Să accepți mai bine o cameră de 5 megapixeli sau un display la o rezoluție infernală, sperând că restul componentelor „compensează”? În astfel de situații, devine util un fel de ghid al cumpărătorului, care să îți explice cum să alegi un device smart, într-un mod smart, un ghid de tipul celui scos recent de E-Boda.
Mi s-a părut foarte bine conceput ghidul realizat de E-Boda, chiar dacă nu neapărat ar fi fost prima companie la care m-aș fi gândit că a făcut acest gest pentru utilizatorii săi. E o dovadă de atenție și bravo lor, cu atât mai mult cu cât se află la a doua ediție a broșurii (eu am aflat de curând că au făcut asta și anul trecut).
Iată, așadar, iată care ar fi punctele-cheie ale ghidului E-Boda:
– înainte de toate, ajută să știi ce poți face cu un dispozitiv smart (mai ales având în vedere că o mare parte din utilizatori își dorește un smartphone pentru… a face poze și a le pune pe Facebook)
– în ce măsură contează și care este diferența dintre microprocesoare
– ce este memoria RAM și cum profităm mai bine de ea
– ce este tehnologia IPS
– single SIM sau dual SIM
Sunt câteva lucruri care chiar merită a fi citite, ghidul complet se află aici, disponibil gratuit.