Generatia a doua de Nexus 7 se apropie cu pasi repezi

Generatia a doua de Nexus 7 se apropie cu pasi repezi

Dupa ce , era inevitabil ca Google si ASUS sa nu lucreze la a doua generatie a respectivei tablete.

Google Nexus 7

In vara acestui an, mai precis in luna iulie, Google ar trebui sa faca publica cea de 7. Cel putin acestea sunt informatiile primite de Reuters de la doua surse diferite apropiate de companie.

Pentru ca succesul de anul trecut al tabletei de 200 dolari s-a datorat in egala masura celor de la ASUS si gigantului din Mountain View, anul acesta este foarte probabil ca aceeasi colaborare sa fie responsabila si de noua tableta. Pe partea de hardware, cei de la Qualcomm se pare ca au venit cu o oferta mai buna. Aparent, NVIDIA va iesi din schema si SoC-ul Tegra va fi inlocuit cu un procesor Snapdragon.

Politica de preturi agresiva va reprezenta un alt factor definitoriu pentru succesul platformei. Se pare noul Nexus 7 se va comercializa din prima zi cu acelasi pret de 200 dolari, in timp ce modelul de anul trecut va scadea pana la pragul de 150 dolari.

Pentru ca nu puteau lipsi mici modificari estetice, noul Nexus 7 ar trebui sa fie un pic mai compact, cu un bezel mai subtire si un ecran de rezolutie mare. Avand in vedere ca vorbim de o lansare in vara, nu este exclus ca sistemul de operare preinstalat sa fie Key Lime Pie. Toate aceste aspecte impreuna ar trebui sa reprezinte o experienta de utilizare deosebita si un motiv solid pentru ca fanii tabletelor cu Android sa-si doreasca un upgrade.

Daca pronosticurile interne ale celor de la Google se confirma, noul Nexus 7 ar trebui sa se reflecte in peste 8 milioane de dispozitive vandute pe o perioada de 12 luni. Daca aceasta valoare se confirma, atat Qualcomm, cat si ASUS sau Google vor fi motivati sa investeasca serios si in anii urmatorii in seria de produse Nexus.

Citește și: