Facebook publica noi statistici impresionante

Facebook publica noi statistici impresionante

Cei 1,15 miliarde de utilizatori de sunt capabili de niste lucruri cu adevarat impresionante, daca ar fi sa credem ultimele statistici.

Facebook info infographic statistici probabilitati

Este incredibila ponderea utilizatorilor cu profiluri de Facebook in totalul celor care au acces la internet. Mai impresionant decat atat este insa faptul ca prea putini utilizatori ai serviciului rezista tentatiei de a posta continut nou. Pentru a asocia niste cifre acestei performante, au facut publice noi statistici referitoare la populara retea de socializare.

In fiecare zi, cei 1,15 miliarde de utilizatori ai serviciului posteaza un total impresionant de 350 de milioane de fotografii. De la crearea site-ului pana in acest moment, au fost postate nu mai putin de 250 de miliarde de imagini statice. Desi prima impresie e ca cei mai multi dintre noi posteaza imagini noi pe Facebook, in realitate Facebook este gazda unui tip de continut mult mai variat. Daca ar fi sa luam in calcul comentarii, actualizari de status si fotografii, 4,75 miliarde de informatii noi ajung zilnic pe Facebook in diverse formate. In aceeasi unitate de timp, 4,5 miliarde de like-uri sunt manifestate si un total de 10 miliarde de mesaje sunt transmise intre prieteni.

Pentru a intelege mai bine discrepanta numerica dintre cel mai puternic jucator din acest domeniu si ,,restul”, e suficient sa va ganditi la Instagram. Popularul site de fotografie gazduieste doar 55 de milioane de fotografii in fiecare zi pentru un total de 16 miliarde de fotografii urcate pe site pana la aceasta ora. In ceea ce priveste Flickr, valorile sunt si mai mici, doar 3,5 milioane de fotografii urcate zilnic pe site pentru un total de 8 miliarde.

In comparatie cu numerele specificate de Facebook in luna fabruarie a acestui an, compania gazduieste cu 10 miliarde de fotografii mai mult la aceeasi viteza de 350 milioane postate in fiecare zi.  Momentan, partea de gazduire a gigantului a atins 250 de petabytes.

Citește și: