Facebook incepe sa genereze incasari semnificative

, 31 Ian, 11:10

Facebook a reusit sa depaseasca pronosticurile analistilor prin incasari in valoare de 1,59 miliarde dolari in trimestrul al patrulea din 2012 si castiguri de 17 centi pe actiune.

Facebook incasari profit trimestrul 4

Dupa ce a incasat o suma spectaculoasa de 1,59 milioarde dolari, cu 60 milioane mai mult decat credeau analistii de pe Wall Street, Facebook a inregistrat un profit negativ masurat in pierderi de 59 milioane de dolari. Daca ne uitam in aceeasi perioada a lui 2011, in ultimele trei luni ale anului, Facebook inregistrase incasari de 1,13 miliarde pentru un profit de 302 milioane dolari.

Trecand peste aspectul economic al rezultatelor financiare, tot acum au fost facute publice niste statistici legate de accesul retelei de socializare de pe dispozitive mobile. Doar in luna decembrie 680 milioane de utilizatori de Facebook au accesat site-ul de pe un dispozitiv portabil gen smartphone sau tableta. Aceasta cifra reprezinta o crestere de 57% fata de ultimul trimestru al anului 2011. Cu astfel de valori, pentru prima oara mai multi utilizatori au accesat Facebook de pe smarpthone decat de pe siteme desktop. De exemplu, 157 de milioane de utilizatori, nu au intrat timp de trei luni pe site, ci au folosit doar un smartphone sau o tableta pentru socializarea virtuala.

Facebook se pare ca a facut progrese semnificative si pe partea de monetizare a traficului de pe mobile. In ultimele trei luni ale anului trecut, 23% din banii incasati de Facebook a fost generati prin dispozitive mobile, fata de 14% in urma cu un an. Si indicele de Revenue per User a inregistrat o crestere semnificativa, profitul mediu de la fiecare membru al retelei fiind in crestere de la 1,38 dolari la 1,54 dolari. In conditiile in care Google castiga intre 7 si 8 dolari de la fiecare internaut care foloseste serviciice gigantului, nu exista nici un dubiu ca Facebook mai are mult de lucru la profitabilitate.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail