EyeFly 3D, o folie care-ti transforma ecranul intr-unul 3D

EyeFly 3D, o folie care-ti transforma ecranul intr-unul 3D
13:30 03.04.2013

Destinata momentan posesorilor de iPhone 5 si iPod Touch 5G, EyeFly 3D este solutia perfecta pentru a afisa continut 3D fara ochelari. 

eyefly 3d screen protector

Desi tehnologia 3D pe terminale mobile a avut probleme mari de adoptie in urma cu un an sau doi, pentru cei care si-au dorit intotdeauna un iPhone cu ecran 3D fara ochelari exista o solutie. Un grup de cercetatori din Singapore au creat EyeFly 3D.

Acesta din urma este numele unei folii de aproximativ 0,1 milimetri grosime si care are un pret de 35 dolari. Deoarece in urma vizionarii clipului de mai jos mi s-a parut ca telefonul poate accesa o nisa de utilizatori la care nu a mai avut acces, eram curios cum functioneaza intregul sistem. Aparent, folia de fapt este realizata dintr-un numar de 500.000 de lentile microsocpice, fiecare dintre ele cu o grosime de pana la 1/1000 dintr-un fir de par. Daca introducem in ecuatie si o aplicatie speciala menita sa redea continut 3D, lucurile nu pot fi mai simple.

In practica, utilizarea foliei in regim 2D zilnic nu afecteaza sub nici o forma luminozitatea ecranului. Pe partea de dezavantaje, un grup de utilizatori care au avut ocazia sa se joace cu ea s-au plans de un deficit aparent la capitolul rezolutie a ecranului. Pixelarea infima a marginilor de la fonturi a fost detaliata si de cei de la CNET, fara o dovada clara a faptului ca fenomenul ar influenta experienta utilizarii iPhone-ului.

Daca faceti comanda la EyeFly pana pe 1 mai, indiferent unde va aflati pe glob, livrarea va fi gratuita. Ramane acum sa va decideti daca investitia in aceasta folie se justifica in vreun fel.

loading...