Disney Infinity aduce jucarii in jocurile video

Disney Infinity aduce jucarii in jocurile video

Disney a anuntat o noua experienta interactiva numita Infinity. Aceasta va consta intr-un joc video destinat consolelor, PC-ului si platformelor mobile, pentru care poate fi cumparat continut extra in format fizic, prin intermediul unor jucarii de plastic. Proiectul este clar adresat celor mici, insa conceptul in sine este foarte interesant.

Disney Infinity

 

In primul rand, trebuie sa recunoastem ca ideea nu este noua. Activision a lansat anii trecuti jocuri asemanatoare din seria Skylanders, in care jucatorii trebuiau sa cumpere figurine de plastic pentru a putea accesa anumite personaje din joc. Ei bine, Disney merge pe aceeasi idee, insa reuseste sa o imbunatateasca, datorita librariei stufoase de licente adresate publicului tanar. Pe langa faptul ca vor exista 17 astfel de jucarii, vor exista si diverse obiecte si puteri extra pentru personaje, care pot fi cumparate separat si conectate la dock-ul Disney Infinity Base.

Pe langa modul poveste, in care poti explora oricare din mediile de joc disponibile, va exista si un Toy Box, care pare a fi mod creativ de joc. Platformele confirmate pana in prezent sunt PC, PlayStation 3, Wii, Wii U si Xbox 360, alaturi de telefoane si tablete. Se pare ca jucariile si toate celelalte obiecte interactive vor fi universale, putand fi utilizate in orice versiune a jocului. La capitolul multiplayer, vor exista misiuni cooperative pentru doi jucatori, in timp ce modul Toy Box este realizat pentru a fi jucat alaturi de alti trei prieteni.

La lansare vor fi disponibile 40 de obiecte, 17 figurine cu jucatori si 20 de puteri speciale pentru acestea. Momentan a fost dezvaluit un pret doar pentru America, insa ne-am obisnuit sa transformam aceste preturi direct in euro. Disney Infinity „Starter Pack” care include jocul, dock-ul Infinity Base si trei figurine vine la pretul de 75 dolari/euro, in timp ce fiecare „Play Set” (care pare a fi cate o lume bazata pe cate o licenta Disney care ofera propria campanie) va costa 35 de dolari/euro. Un pachet de trei figurine costa 30 dolari/euro, o figurina individuala 13, iar discurile cu puteri vin cate doua la intamplare in pachete de 5 dolari/euro. Daca stai sa aduni toate aceste preturi, ajungi la un pachet destul de costisitor pentru parinti.

Momentan au fost confirmate licentele Monsters Inc., Toy Story, The Pirates of the Caribbean, Cars, The Nightmare Before Christmas si  The Incredibles, cu Power Disc-uri care mentioneaza si Aladdin, Mickey Mouse, Brave, Bolt, Frankenweenie, Tangled, Kermit the Frog, Finding Nemo, Dumbo, Cinderella, Peter Pan si Tron: Uprising.

Disney considera ca Infinity nu este un simplu joc, ci o platforma care va evolua in timp, gratie initiativei de expansiune prin intermediul Infinity Base. Distractia va incepe in luna iunie pe console si PC, urmand ca varianta mobila sa apara candva dupa. Iata si primul trailer pentru Disney Infinity:

Citește și: