Cum previne Microsoft pirateria pe Xbox One?

Cum previne Microsoft pirateria pe Xbox One?

Au existat multe dezbateri legate de piraterie, DRM si jocuri inchiriate inainte de , Microsoft lamureste o parte dintre ele.

xbox-one-controller

Mai mult decat alte aspecte ale noii console, am fost curios cum va preveni Microsoft pirateria si cum va avea grija sa desfiinteze industria jocurilor second hand.

va fi lansat candva in trimestrul patru al acestui an si doar atunci vom afla toate detaliile legate de noua consola. Cu toate acestea, Microsoft a decis sa ne raspunda la cateva intrebari legate de securitatea acesteia. In primul rand, consola nu va fi conectata in permanenta la internet. Aproape orice functie, inlusiv redare de filme Blu-ray, gaming sau continut TV live functioneaza la fel de bine online sau offline. In schimb, o conexiune la internet va ajuta sa profitati de functionalitatea legata de cloud a aparatului. Pentru cei care au deja un abonament la Xbox Live Gold, acela va functiona in continuare atat cu un Xbox One cat si cu un Xbox 360.

In ceea ce priveste jocurile folosite, in sectiunea de FAQ a site-ul Xbox One avem un raspuns simplu ,,Am construit Xbox One pentru ca utilizatorii sa poata face schimb si sa revanda jocuri.” Pentru ca jocurile vor fi instalate/copiate pe consola de pe discurile Blu-ray si majoritatea jocurilor vor functiona fara disc in unitate, sunt posibile doua elemente suplimentare de protectie. Surse apropiate de companie au mentionat ca dupa ce acelasi joc a fost instalat pe o noua consola, va inceta sa mai functioneze pe vechea consola. Un alt scenariu vehiculat este plata unei taxe catre Microsoft in momentul in care un joc este folosit pe un alt cont sau alta consola decat cea pe care a fost instalat initial. Daca mai multe informatii pe aceste subiecte vor fi confirmate oficial vom actualiza acest post pentru a le include.

Citește și: