CST-01 este cel mai subtire ceas din lume

CST-01 este cel mai subtire ceas din lume

CST-01 este prezentat la CES 2013 drept cel mai subtire ceas de mana din lume, cu o grosime de doar 0,5 mm.

CST-01 Cel mai subtire ceas de mana din lume

Daca va intrebati ce e cu isteria asta generala cu cel mai subtire gadget din lume, fie el telefon, tableta, display, mouse sau orice altceva, mai mult ca sigur avem de-a face cu un nou trend in marketing. Orice produs trebuie sa iasa intr-un oarecare fel in evidenta si de cele mai multe ori dimensiunile sau design-ul sunt capitole care pot impresiona destul de usor potentialii clienti.

In cazul smartphone-urilor problema este oarecum discutabila si asta pentru ca la fiecare doua zile apare cate un producator care mai taie cate un pic din carcasa terminalelor sale si se bucura in toata presa de „marea realizare”. Cat despre ceasurile de mana nu cred ca avem inca impus un asemenea trend asa ca initiativa celor de la Central Standard Timing merita luata in considerare.

Momentan vorbim despre un prototip, CST-01, perfect functional care impresioneaza prin dimensiunile sale reduse, doar 0,5mm grosime si o greutate de 12g. Practic un ceas de mana pe care uiti ca il porti, dar in acelasi timp arata intr-un mare fel si combina tehnologii de ultima generatie. Afisajul este perfect flexibil, asta datorita display-ului de tip e-ink inglobat intr-o bratara de otel inoxidabil.

Componente Ceas CST-01

CST-01 functioneaza pe baza unui chipset Seiko Epson si este alimentat de un micro-acumulator. Bateria se incarca in aproximativ 10 minute, ofera pana la o luna autonomie si rezista la peste 10.000 de reincarcari. Suna bine? Chiar foarte bine as zice eu. Proiectul este prezentat si pe Kickstarter unde trebuie sa adune 200.000 de dolari ca sa fie lansat la scara larga.

In cazul in care va ajunge pe piata, CST-01 va putea fi achizitionat pentru 170 de dolari. Urmeaza sa vedem daca producatorii vor reusi sa stranga fondurile necesare si daca vom avea ocazia sa vedem cel mai subtire ceas din lume si la noi pe piata.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: