15 iun. 2013 | 10:00

CoPilot – Solutie de navigare alternativa pe Windows Phone 8

ACTUALITATE
CoPilot - Solutie de navigare alternativa pe Windows Phone 8

CoPilot este una din solutiile de navigatie foarte bune, iar creatorii sai au decis sa o porteze pe intr-o versiune gratuita.

CoPilot Windows Phone WP8 GPS Navigatie gratuit

Exista foarte multe solutii de navigatie software. Foarte multi producatori de dispozitive GPS dedicate si-au redirectionat interesul catre astfel de programe tocmai pentru ca smartphone-urile moderne fac o treaba foarte buna si la acest capitol. In principiu, cei mai multi utilizatori de Windows Phone se multumesc cu solutia celor de la Nokia, Beta. Desi respectiva aplicatie pare destul de bine finisata, dupa cateva plimbari cu ea am inceput sa caut alternative. Nu a durat mult pana am gasit CoPilot.

Noua aplicatie de navigatie este proaspat portata de pe iOS si Android, unde a reusit deja sa acumuleze 4,5 milioane de descarcari. Ajunsa pe WP8, recreeaza acelasi sistem interesant care i-a castigat popularitatea pe alte platforme. Practic, vorbim de o aplicatie gratuita pe care o puteti descarca in orice moment din Windows Phone Store. Aplicatia functioneaza complet offline, singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti conectat la internet este sa descarcati o harta. Pentru ca banii trebuie sa vina de undeva, CoPilot va obliga sa faceti o achizitie doar atunci cand aveti nevoie de o a doua tara sau de intregul continent. Harta intregii Europe, de exemplu, costa 35 de euro. Functioneaza de minune in limba Romana iar vocea care va ghideaza mi se pare mai putin robotica decat Ioana, o „amica” a utilizatorilor de iGO.

Ca si functionalitate, aplicatia vine cu o interfata intuitiva care nu ar trebuie sa va faca nici un fel de probleme atunci cand vreti sa schimbati destinatia finala sau vreti sa adaugati un punct de interes pe traseu. In plus, vine cu o trasatura care ma incanta foarte tare si care abia acum incepe sa fie adoptata la scara larga ,,mod pedestru”. De asemenea, in GoPilot am auzit pentru prima oara avertismente de vieza proportionale cu dificultatea unei curbe iminente. De acum, doar timpul ne va spune daca vom vedea actualizari ale hartilor la intervale regulate sau daca dupa o luna voi fi invitat sa platesc o taxa suplimentara chiar si pentru a folosi doar harta Romaniei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele