10 ian. 2013 | 09:29

CES 2013 – iBitz trezeste pofta de efort fizic a copilului tau

ACTUALITATE
CES 2013 - iBitz trezeste pofta de efort fizic a copilului tau

Cei de la iBitz spera sa fi dat lovitura printr-un sistem ce s-ar putea sa-ti convinga copilul sa faca mai mult efort fizic.

ibitz pedometre GPS

ibitz pedometre GPS

Incercand sa compenseze frustrarea globala a parintilor care constata dezarmati ca al lor copil nu mai alearga si nu se mai joaca in fata casei, iBitz s-ar putea sa aiba solutia. GeoPalz este numele unui sistem de monitorizare a efortului fizic destinat intregii familii. Pe scurt, efortul fizic este transformat intr-o activitate distractiva.

Pedometrele foarte colorate din imaginea de mai sus create de iBitz inregistreaza efortul depus si se sincronizeaza prin Bluetooth 4.0 cu o aplicatie de iOS. Pentru adulti exista o aplicatie obisnuita de monitorizare, intitulata Unity, iar pentru copii exista aplicatia-joc PowerKey. Cu toate ca aplicatia Unity nu este inca finalizata, dezvoltatorul promite ca, pe langa monitorizare efortului adultilor, aceeasi aplicatie sa pastreze si informatii despre performanta copilului.

De partea cealalta, PowerKey permite copiilor sa-si ,,creasca” un animal de casa virtual, gen Tamagotchi, prin intermediul efortului depus. Este de asemenea important ca personajul de pe ecranul iPhone-ului sa fie hranit la intervale regulate si sa i se ofere niste apa. In aplicatia destinata copiilor mai este inclus si un joc destinat minorilor, din pacate, acesta din urma a prezentat ceva probleme celor de la Engadget.

In versiunea initiala, iBitz se va pupa doar cu dispozitive cu iOS, dar reprezentantii companii s-au grabit sa promita in viitor si o versiune de Android. Versiunea de iBitz destinata copiilor va avea un pret de 35 dolari, in timp ce versiunea destinata adultilor va ajunge la 50 dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele