Ce se intampla in timpul unui atac cibernetic de tip DDoS? [VIDEO]

Ce se intampla in timpul unui atac cibernetic de tip DDoS? [VIDEO]
11:00 28.04.2013

La fiecare cateva saptamani , dar prea putini dintre noi inteleg exact ce se petrece pe parcursul unuia. DDOS In ultimele luni au suferit de atacuri de tip DDoS , site-uri de media ale aceleeasi tari si multe alte organizatii de care probabil nu vom afla niciodata. Printre ele s-a numarat si website-ul VideoLAN, creatorii popularei aplicatii pentru redare de continut multimedia. Spre deosebire de alte instante ale acestui fenomen, cei de VLC au au inregistrat intregul atac pentru ca ulterior sa poata fi reprodus grafic.

DDoS sau Distributed Denial of Service este un tip de atac cibernetic care implica un numar foarte mare de accesari, intr-o perioada foarte scurta, adresate unui singur server sau adrese web. Creatorii VLC au suferit atacul pe 23 aprilie si au creat acest clip simplu de doar 30 de secunde, atat a durat atacul. In partea stanga este o lista foarte mare de IP-uri care prin intermediul bulinutelor acceseaza cu o viteza foarte mare aceeasi parte a site-ului atacat.

In partea din dreapta este reprodusa structura fisierelor de pe serverul VideoLAN, astfel fiind evident ca atacurile sunt adresate pachetului de instalare a ultimei versiuni de VLC Player 2.0.6 x86. Urmarea atacului, care a coplesit efectiv serverul companiei, este ca in aceeasi perioada in care au avut loc accesarile menite sa ingenunchieze serverul, accesarile obisnuite ale utilizatorilor bine intentionati erau intampinate de mesaje de eroare gen 404 – Page not found

loading...