Cat de repede poate rezolva un smartphone cubul Rubik ? [VIDEO]

Un smartphone Huawei Ascend P6 a stat la baza unui sistem inteligent pentru printr-un numar cat mai mic de mutari.

ascend p6 rubik sjt

Exista diverse activitati a caror rapiditate nu se masoara in unitatea de timp in care sunt finalizate, ci in numarul de mutari care formeaza solutia. Rezolvarea cubului Rubik este una dintre aceste acestea.

Un programator cu interese in mai multe domenii si-a petrecut o perioada semnificativa de timp pentru a realiza MultiCuber 3. Cifra trei de la sfarsit vine de la faptul ca David Gilday, inginer ARM, si-a facut un obicei din a crea ansamble robotice menite sa separe pe fiecare fata culorile de pe un cub Rubik. Ansamblul din cubul de mai jos a implicat utilizarea unui smartphone Huawei Ascend P6 pentru partea de procesare, in timp ce partea de executie a fost dusa la bun sfarsit de o constructie complexa asamblata din componente . Nu puteau lipsi din ecuatie o aplicatie scrisa de la zero de Gilday si un cub Rubik.

Partea uimitoare incepe dupa ce ansamblul din imagine captureaza sase imagini la rezolutie inalta a fiecarei fete a cubului cu scopul de calcula solutia. In cazul de fata, performanta in a aduce cubul la starea din fabrica a fost uimitoare. Un cub Rubik de 4 x 4 x 4 cuburi amestecat a fost finalizat in doar 50 de mutari. Ca sa va faceti o idee, un om obisnuit care petrece excesiv de mult timp pe aceasta activitate l-ar fi rezolvat in 120 de mutari. Indiferent daca sunteti sau nu interesat de detaliile din spatele acestei performante, rezultatul final este unui uimitor, iar coloana sonora este pe masura.

Alexandru Puiu
14:00 24.06.2013
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video