21 mai 2013 | 22:41

Canon anunta obiectivul EF 200-400mm f/4L IS USM

ACTUALITATE
Canon anunta obiectivul EF 200-400mm f/4L IS USM

Pentru cei pasionati de fotografie, mai ales pentru cei “mobili”, Canon a lansat obiectivul EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x, cu un design din aliaj de magneziu.

EF 200-400mm L IS USM SIDE LEFT

Ce este si mai interesant este faptul ca are un extender 1.4x integrat, fiind primul obiectiv cu aceasta specificatie, conform producatorului.

Modelul are are o distanta focala adaptabila de 200-400mm, cu diafragma fixa f/4, stabilizator optic de imagine 4-stop, iar raza de actiune este marita de convertorul intern 1.4x, care poate fi activat sau dezactivat prin apasarea unui buton. Acest “buton” extinde distanta focala la 280 – 560mm, ceea ce permite fotografilor sa se “apropie” si mai mult de actiunea aflata la distanta.

EF 200-400mm L IS USM FSL w CAP

Noul obiectiv lansat de Canon are lentile cu fluorit si dispersie ultra-redusa (UD), care ajuta la minimalizarea aberatiilor cromatice si eliminarea estomparii culorilor, iar structura avansata antireflex, SubWavelength Structure Coating (SWC) si Super Spectra Coating (SSC) reduc, de asemenea, aparitiile fantomatice si palele luminoase.

Acest nou obiectiv, cu un sasi dur, din aliaj de magneziu, si cu extenderul 1.4x inclus, are o greutate similara cu cea a altor modele cu aceeasi distanta focala, si nu este mai greu de transportat, mai ales ca, nu-i asa, Canon spune ca este pentru cei mobili.

EF 200-400mm L IS USM FRT

Pe langa obiectiv, Canon a mai pus in circulatie si o noua presetare Picture Style (Stil Imagine) pentru gama EOS DSLR, Video Camera X-series-look.

Aceasta permite utilizatorilor sa surprinda imagini in format Movie, la un nivel de contrast scazut, pentru o colorizare mai ușoara in procesul de postproductie.

Picture Style scade nivelele de saturatie ale culorii și contrastul in timpul filmarii, ceea ce il face ideal pentru producatorii video in timpul procesului de colorizare in postproductie. De asemenea, permite integrarea facila a materialului nou intr-o filmare realizata anterior cu o camera video Canon din seria X . In plus, noul Picture Style poate fi folosit și pentru imagini RAW sau JPEG.