Blizzard a ruinat in tribunal un dezvoltator de boti de WoW

, 20 Oct, 13:13

In urma unui proces destul de scurt, cei de la Blizzard au castigat un proces important in fata unei companii care se ocupa cu dezvoltarea de boti de WoW.

blizzard proces WoW logo

este un joc destul de complex, pe langa faptul ca reuseste sa creeze dependenta. Din pacate, multe momente din joc, mai ales cele petrecute cautand artefacte sau acumuland experienta, implica actiuni repetitive, plictisitoare si obositoare. Pentru a nu lua parte personal la acele momente, exista niste programe intitulate boti. Acestea sunt foarte usor de configurat si practic se ocupa sa va inlocuiasca in joc si sa indeplineasca destul de multe functii.

Astfel de subterfugii sunt ilegale atat in cat si in alte jocuri similare, motiv pentru care Blizzard ii penalizeaza atat pe jucatorii care apeleaza la ele, cat si pe creatorii botilor.

Chiar daca exista un numar foarte mare de boti si este imposibil ca cineva sa-i desfiinteze pe toti, Blizzard a reusit sa inregistreze un succes rasunator zilele trecute intr-un tribunal din Statele Unite pe acest subiect. Ceiling Fan Software, o companie care castiga bani din acest domeniu, a fost penalizata cu nu mai putin de sapte milioane de dolari. In plus, parte din aceeasi judecata, toate licentele vandute vreodata pentru boti de WoW au fost dezactivate si compania nu are voie sa-si publice pe internet, in format open source, software-ul dezvoltat intern.

Mai sunt multe companii al caror obiect de activitate este identic cu cel descris mai sus si care inca mai functioneaza, insa astfel de sentinte probabil ca vor actiona ca factor descurajator.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail