Blackberry Z10 ajunge la un milion de unitati vandute

Blackberry Z10 ajunge la un milion de unitati vandute

BlackBerry Z10 a reusit sa atinga pragul de un milion de unitati vandute din momentul lansarii.

BlackBerry Z10

RIM a reusit sa redevina profitabila odata cu lansarea noii platforme BlackBerry 10 si a flagship-ului BlackBerry Z10. Producatorul canadian declara ca a livrat peste sase milioane de telefoane in cel de-al patrulea trimestru fiscal din 2012, dintre care un milion de unitati au fost BlackBerry Z10. Partea de-a dreptul interesanta consta in faptul ca aceasta cifra a luat cu surprindere pana si oficialii companiei, mai ales ca flagship-ul a fost livrat pe piete destul de mici precum UK sau Canada.

BlackBerry Z10 Calculator

BlackBerry a raportat un castig de 98 de milioane de dolari in trimestrul patru al anului trecut, simtitor mai mare fata de pierderea de 125 de milioane de dolari inregistrata in aceeaasi perioada din 2011. Probabil ca aceste castiguri vor spori simtitor pe masura ce noul flagship ajunge sa fie disponibil in SUA si pe unele piete din Europa. Acestea nu pot fi decat vesti bune atat pentru angajati cat si pentru fanii companiei, care spera la o revenire de proportii.

BlackBerry Z10 Smartphone

Trebuie sa avem in vedere faptul ca RIM a investit major in noua platforma si si-a asumat riscuri pe care multi nu si-ar fi imaginat ca sunt capabili sa le gestioneze (trecerea la touchscreen). Cu toate acestea de la un milion de unitati vandute pana la cateva sute de milioane si o revenire garantata e cale destul de lunga. Va fi interesant de urmarit cum va gestiona BlackBerry aceasta miscare in continuare, mai ales din punct de vedere al dezvoltarii ecosistemului de aplicatii, capitol la care momentan nu stau prea bine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: