26 aug. 2013 | 15:49

Batalia OLED-urilor: OLED LG vine in Europa, urmeaza Samsung

ACTUALITATE
Batalia OLED-urilor: OLED LG vine in Europa, urmeaza Samsung

La o luna de zile dupa lansarea in Statele Unite, televizorul cu ecran curbat OLED LG (modelul 55EA9800) ajunge si in Europa, la un pret mult mai mic.

OLED LG

OLED LG

Germania este prima tara europeana care se va bucura de televizorul OLED LG. Televizorul are un ecran de 55 inci si pretul de 8.999 de euro. LG anunta ca televizorul sau are certificare THX, un standard de regula acordat pentru partea audio, dar care in practica reprezinta un avantaj de marketing.

Televizorul cu ecran curbat OLED LG va aparea si pe alte piete europene, in cel de-al patrulea trimestru, cu preturi anuntate la momentul lansarii.

LG spera ca, fiind prima companie care ofera un televizor cu ecran mare OLED in Statele Unite si Europa, va si stabili standardul pentru urmatoarea generatie de televizoare. „Cu un display de generatie viitoare si un design curbat foarte subtire, televizorul nostru OLED cu forma curbata reprezinta inceputul unei noi ere in ceea ce priveste modul de a iti petrece timpul liber acasa”, a spus In-kyu Lee, vicepresedintele si conducatorul diviziei TV pentru LG Electronics Home Entertainment.

Totusi, sa nu uitam ca in schema OLED-urilor isi face rapid aparitia si Samsung. Daca LG a fost primul producator care a adus OLED-ul pe raft, pentru simplul motiv ca trebuia sa exista o ierarhie cronologica (o lansare concomitenta era extrem de putin probabila), Samsung a venit si el cu pasi destul de repezi.

OLED Samsung

Atuurile Samsung sunt mai practice, insa. La aproape o luna de la lansarea tv-ului curbat OLED LG in Statele Unite cu 15.000 de dolari, Samsung a venit la jumatatea lunii august cu produsul similar KN55S9C, la un pret de 9.000 de dolari pe piata americana. E o diferenta majora de preturi, e clar. Totusi, trebuie subliniat ca oferta Samsung nu include rezolutie 4k.

Ramane de urmarit in ce termeni se va duce in continuare batalia OLED-urilor si cum isi va exploata totusi LG avantajul primului sosit, mai ales in Europa.

Credeti ca marea miza va fi lanivelul specificatiilor sau la cel al pretului? Oricum, diferenta mare de pret Statele Unite – Europa a OLED-ului curbat LG (14.999 dolari fata de 8.999 euro) poate fi data de teama amenintarii concurentei. LG deja a facut o reducere de pret si in Coreea, de la 11.000.000 woni, initial, la 9.900.000 woni. Momentan, LG si Samsung sunt singurii producatori de televizoare care au adus OLED-ul curbat pe piata, prin urmare rivalitatea este cat se poate de stransa.

Europa va reprezenta 30 de procente din piata globala de televizoare OLED pana in 2017, potrivit estimarilor DisplaySearch, citate in comunicatul trimis de LG. Pana in 2016, se apreciaza ca va exista o cerere de peste sapte milioane de unitati.