Basemark X, benchmark-ul cross-platform care lipsea

Basemark X, benchmark-ul cross-platform care lipsea

Basemark X este rezultatul , doua terminale complet diferite cu sisteme de operare diferite.

basemark x cross platform benchmark android ios

Rightware, compania din spatele testului cross-platform Browsermark isi incearca din nou succesul la capitolul . Cea mai noua iteratie a conceptului poarta numele sugestiv de Basemark X si este construita pe motorul grafic Unity Engine 4. Creata ca o aplicatie care functioneaza intr-un mod similar pe iOS, Android si Windows Phone 8+, Basemark X te va ajuta sa asociezi niste valori numerice performantei de care sunt capabile cele mai noi smartphone-uri din piata.

Printr-un test asemanator cu un joc de ultima generatie, veti vedea performanta intr-un astfel de joc pretentios al noului vostru aparat. La scurt timp dupa lansare se vor genera clasamente Browsermark X cu rezultate obtinute pe o varietate foarte mare de terminale. In contextul in care piata acestor tip de solutii software este inca la inceput, la fel de incantatoare precum solutia software efectiva este promisiunea unor actualizari regulate promise de producator, pentru a o ajuta sa ofere suport pentru cat mai multe configuratii hardware.

Fiind construit pe Unity Engine 4, un motor grafic recent, la prima rulare, testul poate primi o lovitura semnificativa la capitolul performanta. In conditiile in care sunt promise secvente cu pana la 900.000 de poligoane, cea mai buna solutie este data de un restart sau doua aduse aparatului si de cateva rulari succesive. Abia asa veti obtine un scor util,  comparabil pe orice smartphone sau tableta din ultimii ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: