Asus anunta un monitor compatibil cu tehnologia G-Sync de la Nvidia

Asus anunta un monitor compatibil cu tehnologia G-Sync de la Nvidia

Asus este printre primii producatori ce anunta un monitor cu noua tehnologie Nvidia G-Sync, iar numele acestuia este VG248QE.

ASUS-VG248QE-G-Sync-Monitor

Asus a anuntat ca va integra noua tehnologie de la Nvidia, G-Sunc, in noua sa generatie de monitoare destinate segmentului de gaming. Producatorul a lucrat cu Nvidia in cursul ultimului an pentru a aduce tehnologia G-Sync, ce permite sincronizarea dintre placa video si monito,r pe piata dispozitivelor de gaming. Primul model din familia monitoarelor cu G-Sync va fi o versiune updatata a lui VG248QE ce detine un panou W-LED de 24 inci, de tip TN, cu o rezolutie standard de 1920×1080 pixeli si un timp de raspuns de 1 milisecunda. Monitorul are desigur un refresh rate ce poate ajunge pana la 144 Hz. Pretul acestui model va fi de 399 dolari in comparatie cu cei 270 de dolari la care se gasea imediat dupa lansare modelul fara G-Sync. In concluzie G-Sync-ul are un pret aproximativ de 130 dolari, doar modulul si integrarea acestuia in cadrul monitorului.

Thenologia G-Sync de la Nvidia este „imprumutata” de la segmentul de placi Quadro ale producatorului, si se refera in cazul produselor consume,r la sincronizarea panoului LCD la semnalul placii video. Pana acum placa video incerca sa se adapteze la panoul LCD, insa, in cazul GPU-ului acesta nu functioneaza constant la o anumita frecventa de refresh ci oscileaza. Panoul LCD pe de alta parte functioneaza la 60 sau 120 Hz in cazul monitoarelor 3D insa tot la o frecventa stabila. Acest modul integrat in monitoare se ocupa de sincronizarea perfecta a imaginii randate de GPU si afisate pe monitor. Astfel nu vom mai intalni, spune Nvidia, fenomenele de „input lag” si tearing” ce apareau pe display in cazul jocurilor.

NVIDIA_GSync-2-processed

Citește și: