Asus anunta MeMo Pad – Tableta de buget

Asus anunta MeMo Pad - Tableta de buget

Asus pregateste Memo Tab, o tableta asemanatoare cu Nexus 7 dar mai accesibila ca pret.

Asus Memo Tab

Noua tableta se va numi MeMo Pad si se adreseaza celor care vor o solutie de buget propusa de un producator cu renume. Imediat dupa lansarea lui Nexus 7, s-a speculat aparitia unui produs asemanator, dar care sa fie mult mai ieftin. Cum acesta nu a vazut inca lumina reflectoarelor, tind sa cred ca MeMo Pad-ul va fi aruncat in lupta avand ca principal atu pretul scazut.

Vorbim de o tableta de 7 inci care imprumuta in mare parte design-ul si constructia deja celebrului Nexus 7, dar sub capota este nevoit sa apeleze la cateva compromisuri pentru a reduce costurile de fabricatie. In schimbul a 149 de dolari, orice doritor va primi o tableta cu rezolutie de 1024×600, chipset VIA WM8950 format dintr-un procesor single core Cortex A9 la 1GHz si un procesor grafic ARM Mali 400, 1GB RAM si pana la 16GB memorie interna.

Camera foto de 1 megapixel va fi destinata apelurilor video, iar din punct de vedere al conectivitatii, tableta se lauda cu Wi-Fi, micro-USB si suport pentru carduri microSD.

Asus Memo Tab Diverse Culori

Noul MeMo Pad ruleaza Android Jelly Bean si va fi disponibila in trei variante de culoare alb, gri si negru pe unele piete, incepand din luna aprilie. Urmeaza sa vedem in ce masura ne vom juca si in Romania cu o astfel de tableta de buget si mai ales la ce pret (in lei) va putea fi achizitionata. Daca ma intrebati pe mine, in cazul in care vom vedea un pret de sub 500 de lei, Asus ar putea misca un numar considerabil de unitati chiar si in peisajul mioritic. Singurii care ar putea avea de pierdut dintr-o asemenea miscare ar fi producatorii autohtoni care pentru moment domina vanzarile in segmentul tabletelor de buget.

Citește și: