Ar putea deveni Facebook o alternativa la Skype?

Ar putea deveni Facebook o alternativa la Skype?

Ultimul update la aplicatia Facebook Messenger va permite sa trimiteti mesaje in format voce, ca un preludiu pentru ceea ce urmeaza.

Facebook Messenger VoIP test

Desi nu poate spune cineva ca nu se astepta, Facebook a inceput sa testeze in Canada o functie complet noua in aplicatia Facebook Messenger de iOS. Este vorba de functionalite VoIP gen Yahoo! Messenger sau Tango. Trecand peste faptul ca cei aproximativ un miliard de utilizatori ai retelei constituie un avantaj remarcabil fata de concurenti precum Skype sau Viber, gigantul a mai luat o decizie inspirata intre timp. Prin simplul fapt ca experimenteaza functia intr-o singura tara inainte de a-i da drumul global, Facebook testeaza reactia publicului in timp ce-si testeaza infrastructura. Daca lucrurile vor merge bine, in cateva zile sau saptamani ne putem astepta si noi, cei din restul lumii, la o functionalitate similara.

Pana ce Facebook va decide sa ne impresioneze sau nu cu un serviciu de tip VoIP, gigantul ne mai pregateste ceva. Printr-un nou update disponibil astazi la aplicatia Facebook Messenger puteti trimite mesaje de tip voce. Asemanator cu statiile clasice sau cu sistemele push-to-talk, acest sistem, desi nu permite un dialog in timp real intre doua persoane, permite trimiterea de mesaje vocale la discretie.

Pentru a demonstra clar ca vrea sa fie o concurenta serioasa atat pentru operatorii de telefonie cat si pentru programele similare, Facebook Messenger in continuare functioneaza atat pe WiFi cat si pe 3G. Si experimentele de VoIP din Canada desfasurate prin intermediul acestei aplicatii sunt la fel de fiabile printr-o retea de date celulare sau o retea Wireless LAN.