22 apr. 2013 | 12:10

Apple iti pastreaza conversatiile cu Siri timp de doi ani

ACTUALITATE
Apple iti pastreaza conversatiile cu Siri timp de doi ani

Nu stiu cat de mare este aceasta surpriza, din pacate ca toate conversatiile cu Siri sunt puse la pastrare timp de doi ani.

apple siri intimitate date

Intr-o lume in care problemele legate de sunt din ce in ce mai des „pe prima pagina”, cei de la Apple ne-a explicat ce se intampla cu dialogurile pe care le purtam cu Siri. Pentru ca toate intrebarile legate de vreme, de echipa preferata de fotbal sau de ultimele filme ale lui Brad Pitt ajung pe serverele Apple inainte sa primiti un raspuns de la Siri, nu mare e surpriza ca gigantul din Cupertino nu sterge respectivele conversatii. Ba mai mult, atat intrebarile, cat si raspunsurile, sunt puse la pastrare timp de doi ani. In principiu, in momentul in care informatiile pleaca de pe telefon, acestora le este asociat un ID generat aleatoriu pentru anonimitate. Atat ID-ul Apple aferent dispozitivului sursa, cat si adresa de email aferenta, nu sunt nici o secunda asociate informatiilor respective. Dupa sase luni si ID-ul asociat respectivelor informatii este sters, ramanand doar datele pe care creatorul iDevice-urilor pretinde ca le-ar folosi pentru testarea si imbunatatirea propriilor servicii.

In cazul in care aceste explicatii nu va ajuta sa fiti mai linistiti, ganditi-va ca si Google fac la fel. Cei de la Financial Times au confirmat ca orice cautare vocala prin motorul de gautare al gigantului este pusa la pastrare pentru o perioada de maxim 2 ani. Aparent, cautarile sunt pastrate pentru perioade si mai lungi atunci cand un utilizator opteaza pentru cautari vocale personalizate. Desi Google recunoaste ca exista o legatura electronica intre materialele stocate si persoana care le-a generat, argumentul lor este ca ,,acele legaturi sunt create pentru a fi accesate de computere, nu de oameni”.

Daca optiunile de a sterge istoricul cautarilor vocale prin Google nu au fost evidente la prima vedere, in cazul Apple, vestea buna este ca e suficient sa dezactivati functia Siri din meniul iDevice-ului si automat va vor fi sterse si informatiile de pe serverul Apple.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele