Apple iPhone 5C face victime de productie

Apple iPhone 5C face victime de productie

Nici nu a fost bine lansat, ca asa-zisul low-cost Apple iPhone 5C revine in ochii presei intr-un mod nu prea onorant pentru compania producatoare.

apple ihone 5c

A mai ramas mai putin de o saptamana pana pe data de 10 septembrie, cand toata lumea se asteapta la dezvaluirea iPhone-ului celui ieftin.

Deocamdata, Apple iPhone 5C se pare ca este obiectul incalcarii unor drepturi de munca. Si nici macar nu se mai intampla in China, ci, mai rau, chiar acasa, in Statele Unite. Producatorul american Jabil Circuit, care se ocupa de noul model de smartphone Apple, este acuzat de grupuri pentru drepturile omului ca nu plateste salariile angajatilor corespunzator. Relatarea este facuta de China Labor Watch. Conditiile de munca aduse in discutie sunt intr-adevar inumane. Muncitorii sunt fortati, dupa cum se relateaza, sa lucreze vreme de 11 ore pe zi, cu o pauza de pranz de numai 30 de minute. In plus, trainingul anagajatilor, care ar trebui sa dureze macar o zi, este redus la doua ore. Acuzatiile mai vizeaza discriminarea candidatilor, in functie de varsta, tatuaje, si faptul ca muncitorilor li se asigura camere mici de cazare, si pentru cate opt persoane, si li se impun ore suplimentare.

Ca o fi sabotaj sau chiar neglijenta din partea Apple este greu de precizat, insa un lucru e cert: nu este o campanie de lansare de produs. In plus, vorbim de teritoriul american, unde luptele impotriva discriminarilor de orice fel sunt, cel putin la modul declarativ, foarte dure. Ce-i drept, din fericire, nu s-a ajuns la nivelul tragic atins in China de Foxconn.

Pe de alta parte, gigantul american a iesit deja cu niste lamuriri, precizand ca va investiga situatia Apple iPhone 5C, chiar si impreuna cu partenerul producator, scrie AllThingsD.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: