03 dec. 2013 | 10:43

Aplicații de călătorie pentru smartphone care-ţi fac viaţa mai uşoară în concediu

TEHNOLOGIE
Aplicații de călătorie pentru smartphone care-ţi fac viaţa mai uşoară în concediu

V-ați planificat vacanța? Ați stabilit programul de făcut bagaje? Ați închiriat dubița pentru gadget-urile de vacanță? Evident, glumesc… Dar niște aplicații de călătorie pentru smartphone e musai să aveți, nu știți niciodată ce apare pe moment. Să vedem, așadar.

Travel Apps Aplicatii pentru calatorie

Am găsit o planificare foarte utilă în ceea ce privește pachetul de aplicații de călătorie, echipa The PhoneGeeks a EuroGsm vine cu niște recomandări destul de pertinente, de la organizarea itinerariului până la găsirea variantelor optime de transport și de cazare.

Înainte de a purcede la lista de aplicații, țineți cont și de recomandările privind terminalul: smartphone cu procesor de minim 1GHz. De asemenea, în cazul aplicațiilor care au la bază GPS-ul, trebuie luat în considerare faptul că bateria se va descărca mai repede, de aceea este recomandată folosirea unui încărcător auto, a unei baterii cu port USB sau a unui încărcător de acumulatori.

Aplicații de călătorie generice pentru smartphone

TripAdvisor Hotels Flights – Este o aplicație complexă pentru planificarea călătoriilor, cu ajutorul căreia utilizatorii pot găsi și rezerva zboruri ieftine, hoteluri și restaurante și pot găsi informații despre diverse obiective turistice din orașul sau zona pe care o vizitează. Interfaţa este împărţită pe secţiuni bine definite pentru mai multe tipuri de puncte interes, iar accesul la obiectivele din zona în care vă aflaţi este facilitat de butonul ,,Near me now”. Partea cea mai bună este că agreghează opţiuni de mai multe site-uri. Pentru cazări, de exemplu, este folosit Booking.com.

Aplicatie smartphone TripAdvisor Hotels Flights

Trip Planner – O aplicație pentru cei cărora le place să organizeze totul, până la ultimul detaliu. Pot fi întocmite liste cu lucrurile care trebuie incluse în bagaj, totul este organizat în funcție de nouă mari categorii. Aceasta vă oferă un sistem simplu si eficient pentru a nu uita nimic. Indiferent că este vorba făcut rezervări la hotel sau de cumpărat bilete de avion, vă puteţi crea avertismente pentru cea mai mică sarcină şi o puteţi bifa după ce a fost executată.

Aplicatie planificare calatorie Trip Planner

Booking.com – Evident, este o aplicație pentru rezervări de cazare. Există peste 330.000 de locaţii memorate din 184 de țări. Website-ul din spate este cel mai mare portal existent la ora actuală pentru hoteluri şi pensiuni la unele dintre cele mai bune preţuri. Interfaţa aplicaţiei cu acelaşi nume este una foarte prietenoasă, iar dacă binevoiţi să vă creaţi un cont deveniţi si mai eficient în a face o rezervare din doar câteva tap-uri.

Aplicatie snartphone si tableta pentru cazare Booking.com

Hotel Tonight – Tot pentru cazare, aplicația este utilă în special celor care își lasă rezervările pe ultima sută de metri. Pot fi făcute rezervări last-minute în peste 150 de destinații, la prețuri bune. Nu au cea mai mare bază de date cu locaţii, România nici măcar nu este inclusă, în schimb este evident că merg pe drumul cel bun. Sunt ceva şanse să găsiţi unele preţuri mai mici decât pe Booking.com şi ajungeţi foarte uşor la super oferte din anumite oraşe. Dacă vă încântă fotografiile, din experienţa mea, pe Hotel Tonight, cele mai multe hoteluri oferă mai multe imagini cu camerele decât alte aplicaţii similare.

Rezervare cazare last-minute aplicatie mobila Hotel Tonight

Google Maps – Este o aplicație care nu cred că mai are nevoie de vreo prezentare. Este foarte cunoscută și utilizată pentru transport, înlocuind cu succes un GPS. Partea cea mai bună este că de câteva versiuni există şi posibilitatea de a descărca hărţi pentru utilizare offline, în cazul în care mergeţi în afara ţări şi sunteţi stresat din cauza tarifelor de roaming. Pe Android, această funcţie apare sub imaginea de Street View, în momentul în care căutaţi un obiectiv. Pe iOS, pentru a salva harta pe care o aveţi în faţa ochilor introduceţi Ok maps în căsuţa de căutare şi un mesaj afişat pe ecran vă va confirma păstrarea ei în memoria cache.

Aplicatia Google Maps

Waze – E o aplicație utilă pentru trafic. Vine cu informații în timp real despre condițiile de trafic, accidente, pericole, poliție și alte evenimente semnalate de ceilalți șoferi din zonă. Aplicația se bazează pe hărțile generate de utilizatori. Este gratuită. Funcţionează de minune în locaţii în care alte aplicaţii de navigaţie s-ar putea bloca şi include şi câteva elemente specifice unei reţele sociale care s-ar putea să vă încânte. Nu în ultimul rând, având în vedere că Google a cumpărat Waze în vara acestui an cu aproape un miliard de dolari, mai aveţi nevoie de o confirmare pentru a vă lămuri că acesta este un produs competitiv?

Aplicatie smartphone si tableta avertizare trafic Waze

Android Weather & Clock Widget sau AccuWeather – Weather for Life – Oferă utilizatorilor Android, respectiv Windows Phone 8, prognoza meteo actualizată în funcție de orașul în care se află. Informațiile pot fi personalizate pentru vizualizarea prognozei pe zile sau chiar ore. Interfaţa este una foarte intuitivă. Din câţiva paşi puteţi introduce mai multe oraşe de interes şi din câteva atingeri puteţi alterna între ele. Spre deosebire de alte variante similare, acestea vă oferă şi detalii care ţin de vizibiltiate, presiune atmosferică, nori sau indicele UV din atmosferă.

Aplicatie smartphone prognoza vreme AccuWeather - Weather for Life

Trip Budget Calculator – Puteți calcula costurile estimative pentru carburant, mâncare sau cazare, totul în funcție de moneda locală. Bugetul este un aspect important al unei călătorii, nu?  Este suficient să vă introduceţi preţurile pentru diverse activităţi defalcate pe categorii şi din câteva tap-uri, pe lângă faptul că obţineţi o evidenţă clară a bugetului, vă lămuriţi şi în legătură cu valoarea acelor preţuri în moneda locală a ţării de destinaţie.

aplicatie calcul buget consum Trip Budget Calculator

Aplicații pentru smartphone si tableta de călătorie în România

Cazare in Romania – Este o aplicație Android cu o bază de informații despre hoteluri, pensiuni, cabane și case de vacanță.

moBooking Romania – Aplicația include și o secțiune dedicată ofertelor promoționale. Destinațiile pot fi alese și în funcție de acest criteriu, nu-i așa?

Tourist Informator – Romania – Aplicația cuprinde o bază de date actualizată despre obiective turistice. E bine de avut în smartphone când ajungi într-o anumită zonă din România și nu știi exact ce poți vizita.

Aplicații de călătorie inedite pentru smartphone și tabletă

Wikitude – Aplicația folosește Wikipedia, de aici şi numele, pentru a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a vedea lumea prin intermediul camerei foto a telefonului mobil. Puteţi vedea obiective interesante de care nu aţi ştiut din zona în care vă aflaţi. Cu un accent clar pe realitate augmentativă, Wikitude agreghează foarte multe obiective din diverse surse. Wikipedia este doar începutul. Mai aveţi puncte de interes ,,extrase” de pe Google, Foursquare şi altele.

Aplicatie mobila puncte turistice Wikitude

Google Earth – Este, de asemenea, o aplicație ultra cunoscută. Este excelentă pentru cei care călătoresc în locuri noi, întrucât oferă opțiuni de afișare 3D, satelit și street view, imaginile fiind clare și precise. În plus, dacă nu aveţi posibilitatea să vă deplasaţi la faţa locului, Google Earth s-ar putea să fie cea mai apropiată alternativă deoarece vă transpune pe nişte trasee virtuale cum nici o altă aplicaţie nu poate să o facă. Din punctul meu de vedere, aceasta este soluţia ca cei care nu prea înţeleg geografia sau au dificultăţi în a o învăţa să se descurce mai bine în spaţiu şi să dobândească un volum mai mare de cunoştinţe din această ştiinţă.

Google Earth

De ce aplicaţii?

În majoritatea prezentărilor mele de aplicaţii insist destul de mult pe interfeţe intuitive. Pe cât de important mi se pare acest aspect, pe atât de mult mă bucur că din ce în ce mai mulţi dezvoltatori pun preţ pe acelaşi lucru.

De fapt, uşurinţa în utilizare a noilor sisteme de operare pentru telefoane şi interfeţele intuitive ale celor mai multe aplicaţii din magazinele virtuale au stat la baza propagării smartphone-urilor cu o viteză atât de mare. Este simplu, oamenii de toate vârstele nu mai au chef şi răbdare să mai înveţe ceva nou. Din acest motiv, aplicaţii precum cele de mai sus sunt o salvare pentru toţi cei care îşi doresc să profite cum se cuvine de câteva zile libere. Nu trebuie să ştiţi prea multe. Este suficient să le aveţi instalate, să intraţi de câteva ori în ele şi la scurt timp veţi realiza cât de mult aţi câştigat prin simplul fapt că există şi ele instalate acolo, undeva, în memoria telefonului.