Android Device Manager permite control de la distanta

Android Device Manager permite control de la distanta

Platforma Android a primit si ea de curand posibilitatea de a bloca orice dispozitiv de la distanta, in cazul in care l-ati pierdut sau a fost furat.

android-device-manager-1

Serviciul a fost adaugat de catre Google in Android Device Manager, iar update-ul a inceput sa fie eliberat catre toate dispozitivele incepand din luna august. Acesta permite monitorizarea locatiei tabletei sau a smartphone-ului, prin GPS, si resetarea dispozitivului de la distanta daca nu poate fi recuperat. Noua interfata web pentru Android Device Manager include acum butonul de Lock intre optiunile de Ring sau Erase. Dupa apasarea acestui buton, utilizatorii sunt rugati sa introduca o noua parola ce va fi folosita pentru blocare. Este recomandat sa nu folositi parola contului Google.

Dupa cum s-a raportat mai devreme, dispozitivele Android pot fi gasite daca sunt in apropiere, in casa sa zicem, prin activarea optiunii Ring, care va trimite un semnal catre dispozitiv, iar acesta va suna timp de cinci minute la volum maxim. Pentru dispozitivele Android ce nu pot fi recuperate optiunea de Erase este cea mai buna solutie. Aceasta efectueaza un reset la setarile din fabrica, si sterge orice informatie de pe dispozitiv. Acest lucru inseamna ca Android Device Manager nu va mai putea controla dispozitivul dupa acest pas. Din pacate, nu se garanteaza ca vor fi sterse si informatiile de pe un card SD instalat in tableta sau smartphone.

Sistemul este compatibil cu toate dispozitivele ce ruleaza minim Android 2.2 si poate fi activat din setarile Google de pe interfata web. Optiunile poarta numele de „Remotely locate this device” si „Allow remote lock and factory reset” si trebuie bifate pentru a fi active pe dispozitiv.

Acesta este un serviciu similar cu Find My iPhone si poate fi accesat de la adresa android.com/devicemanager.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: