Android 5.0 Key Lime Pie – posibil sa ajunga la utilizatori chiar in acest an

Android 5.0 Key Lime Pie – posibil sa ajunga la utilizatori chiar in acest an

Google nu a prezentat, inca, detalii despre versiunea 5.0 a Android, care se va numi Key Lime Pie conform surselor din piata, dar este posibil ca aceasta sa apara in acest an.

android_key_lime_pie

In cadrul evenimentului I/O, toate “accesoriile” prezentate de Google au fost, de fapt, imbunatatiri aduse aplicatiilor. Totusi, compania a prezentat cateva videoclipuri, prin care au dezvaluit dezvoltatorilor de aplicatii care au participat la eveniment cateva detalii despre Key Lime Pie. Astfel, in timpul prezentarii lui Reto Meier, Android Development Relations Tech Lead, a rulat un film de desene animate in care o fata manca o inghetata, iar Bugdroid (mascota Android) o Key Lime Pie (placinta cu lamaie).

Google a lansat Andoid 4.0 spre sfarsitul anului 2011, odata cu Galaxy Nexus, iar Android 4.1 Jelly Bean a aparut in iulie 2012, fiind instalat pe noul Nexus 7. Deci, pastrandu-si ritmul, Google ar putea lansat anul acesta Android 5.0, urmatoarea versiune a sistemului de operare pentru terminale mobile.

Este de asteptat ca Google sa anunte data de lansare, ca si noile imbunatatiri aduse, mai ales ca in piata au aparut mai multe informatii despre Key Lime Pie. Una dintre acestea este despre rezultatele unui benchmark in care Android 5.0, aparent, rula pe un telefon intelligent produs de Sony. Mai inainte, au existat si speculatii ca Sony va produce noul terminal Nexus, ceea ce poate da mai multa credibilitate acestor zvonuri.

Citește și: