Allview VIVA Q7 si Q8 – Doua noi tablete romanesti

Allview VIVA Q7 si Q8 – Doua noi tablete romanesti

Allview a anuntat in cursul zilei de astazi doua noi tablete romanesti ce poarta numele de VIVA Q7 si VIVA Q8.

Allview VIVA Q7

Cele doua modele sunt destul de similare la capitolul caracteristici, diferenta de denumire venind de la display, cu o diagonala de 7 inci, respectiv de aproape 8 inci.  Procesorul este unul QuadCore pentru ambele modele. Tabletele sunt cele mai subtiri din portofoliul producatorului, cu o grosime de 7,5 mm.

Ambele au un display de tip IPS si ruleaza Android 4.2.2 nativ, au un procesor grafic VR SGX544MP2 cu 8 nuclee si 1 GB memorie RAM, precum si 8 GB stocare, ce poate fi extinsa cu inca 32 GB pe slot microSD. Camera din spate este de 5 megapixeli si permite inregistrarea FullHD. Ambele modele dispun si de o camera cu rezolutie ceva mai mica pe partea din fata, pentru convorbiri.

Ok, pana aici totul suna destul de bine, personal insa nu sunt foarte incantat de rezolutia de 1024×768 pixeli prezenta pe ambele modele, chiar daca vorbim deja de un standard atat pentru telefoane, cat si pentru tabletele de 7 inci sau mai mari.

Diferenta de pret dintre ele este de aproximativ 200 lei, cam nejustificata avand in vedere ca doar diagonala difera, cu 0,9 inci. Tableta VIVA Q7 costa 599 lei, iar VIVA Q8 costa 799 lei.

Allview VIVA Q8

Citește și: