Alcatel One Touch Fire, un smartphone buget cu Firefox OS

, 25 Feb, 12:55

Daca ne uitam la dispozitive precum Alcatel One Touch Fire, nu exista nici un dubiu, Firefox OS este destinat dispozitivelor buget.

Alcatel One Touch Firefox OS

Dupa ce Mozilla a facut publica o versiune finala a sistemului sau de operare pentru smartphone-uri, Firefox OS, au inceput sa apara si primele gazde pentru noul sistem, in cadrul Mobile World Congress. Momentan, stim doar de doua: ZTE Open si Alcatel One Touch Fire.

Noul terminal de Alcatel lansat la MWC vine cu un ecran de 3,5 inci si se rezuma la un procesor de 1GHz si doar 256 MB RAM. Spatiul de stocare este egal cu 512 MB si poate fi extins cu carduri SD. Nici macar camera nu se lauda cu un numar spectaculos de megapixeli. Pentru un produs accesibil, 3,2 megapixeli la camera din spate se pare ca sunt suficienti.

Per ansamblu, noua serie de terminale cu Firefox OS pare ca imprumuta o mare parte din specificatiile seriei de aparate cu Android, Alcatel One Touch Pop. Ca si in cazul acelor smartphone-uri, accentul nu se pune pe specificatii, ci pe diversitate. Noul One Touch Fire va fi disponibil in 7 versiuni de culoare.

Noile terminale cu Firefox OS se pare ca sunt destinate pietelor aflate in dezvoltare. Fara o lansare planuita pentru Statele Unite, Mozilla a promis ca in prima etapa vom vedea smartphone-urile sale in Brazilia, Columbia, Ungaria, Muntenegru, Mexic, Polonia, Serbia, Spania si Venezuela.

Primul val de gadgeturi low-end cu Firefox OS va ajunge la utilizatori in vara acestui an prin intermediul unui numar initial de 18 operatori de telefonie, anuntati in cadrul conferintei Mozilla de la Barcelona.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail