Alcatel One Touch EVO 8 HD, o noua tableta care incearca sa va tenteze

Alcatel One Touch EVO 8 HD, o noua tableta care incearca sa va tenteze

Totul a inceput anul acesta la CES, cand Alcatel anunta . Cateva luni mai tarziu aflam despre noul membru, One Touch EVO 8 HD.

IFA 2013 Alcatel-One-Touch-Evo-8-HD

Daca la inceputul anului anunta cu entuziasm cateva tablete de 7 inci, acum extinde un pic aceasta diagonala odata cu anuntul celui mai nou membru al familiei.

One Touch EVO 8 HD este noua creatie a francezilor de la Alcatel. Cum era de asteptat, cifra 8 din titlul este un indiciu catre diagonala produsului, in timp ce brandul ar trebui sa ne lamureasca ca nu vorbim de un produs high end. Intregul dispozitiv este construit in jurul unui ecran de 8 inci IPS cu o rezolutie de 1024 x 768. Desi producatorii au tinut mortis sa foloseasca acronimul HD in titulatura produsului, rezolutia combinata cu densitatea de pixeli de 160 PPI ar trebui sa va lamureasca de faptul ca respectiva asociere de litere nu prea are ce cauta aici. In rest, vorbim de un SoC dual core tactat la 1,6 GHz de tip Cortex A9 cu numele de Rockchip RK3066, ce este ajutat de 1GB de memorie RAM. Spatiul de stocare intern este de doar 4 GB, in schimb, poate fi extins prin intermediul unui card microSD. Camera principala este de 3 megapixeli si camera frontala se rezuma la 2 megapixeli. Preinstalata cu Android 4.2 Jelly Bean, One Touch EVO 8 HD mai integreaza pe partea de comunicatii, WiFi, Bluetooth, 3G, HPSA+ si LTE. Abilitatile 4G nu sunt dobandite decat prin intermediul unui modul detasabil.

Nu avem inca un pret oficial pentru aceasta tableta, sansele sunt insa sa apara in urmatoarele luni cu o valoare situata intre 100 si 150 de euro. Sunt curios daca am aproximat bine.

 

Citește și: