Adata anunta SX1000L – SSD-uri pentru segmentul de business

Adata anunta SX1000L – SSD-uri pentru segmentul de business

Adata a anuntat recent doua modele de SSD–uri pentru segmentul de Business-Enterprise, acestea purtand numele de SX1000L.

Adata SX1000L

Cele doua noi modele de SSD-uri de la Adata fac parte din seria SX1000L si sunt detin un MTBF (Mean Time Between Failure) de 1.500.000 ore de functionare, practic sunt garantate sa functioneze o perioada foarte lunga de timp. In traducere libera acest lucru inseamna aproximativ 171 ani, calculat desigur cu o rata de transfer medie, la fel cum se calculeaza si volumul de cerneala consumat per/pagina, in cazul unei imprimante. Ce putem sa spunem este ca sunt fiabile, si chiar daca nu vor rezista atata vreme, sigur vor fi depasite cu mult in momentul in care cineva se va gandi sa le schimbe.

SSD-urle SX1000L au viteze de citire de aproximativ 560 MB/s si viteze de scriere de aproximativ 340 MB/s. IOPS-urile (Input/Output Operations per Second) pentru 4K ating valori de 73,000 si respectiv 45,000, in functie de model. Unitatile sunt construite cu module MLC, nu SLC asa cum ne-am fi asteptat, au o conectivitate SATA 3 si sunt propulsate de un controller de memorie SandForce SF-2281, unul dintre cele mai recente controllere pentru SSD-uri.

Noile SSD-uri vor fi disponibile in doua versiuni, una de 100 GB si una de 200 GB, si sunt sustinute de o garantie de 5 ani pentru fiecare model. Mmomentan nu se cunoaste disponibilitatea sau pretul acestora, insa, avand in vedere cipurile MLC folosite, se pare ca Adata vrea sa dea lovitura si la capitolul pret, fiind probabil semnificativ mai ieftine ca ale concurentei.

Citește și:
Etichete: