40% din companiile prezente la Angajatori de TOP, interesate de IT

40% din companiile prezente la Angajatori de TOP, interesate de IT

Cel mai mare eveniment de recrutare, Angajatori de TOP, a ajuns la editia 15. Aproape 40% din companiile participante sunt interesate de recrutare in sfera IT&C.

Angajatori de top

La noua editie Angajatori de TOP va avea loc in Bucuresti in perioada 25-26 octombrie, la Sala Palatului. Cele 90 de companii participante isi desfasoara activitatea in urmatoarele domenii de activitate:

  1. IT&C (38%)

  2. BPO (17%)

  3. Servicii financiar-bancare (10%)

  4. FMCG (10%)

  5. Inginerie si Constructii (10%)

  6. Recrutare (10%)

  7. Retail (4%)

  8. Consultanta (3%)

Evenimentul Angajatori de TOP a reunit in cadrul celor 15 editii aproximativ 1236 de companii participante. Cei mai multi angajatori, respectiv 120, au participat in toamna anului 2008, cu proiecte de recrutare de mare amploare, pentru pozitii de management, de specialisti, dar si entry-level.

In ultimii trei ani, categoriile de interes prezente constant la eveniment au fost: IT&C, Outsourcing, centre de servicii ale companiilor multinationale deschise in Romania, dar si programe de internship sau trainee dedicate juniorilor.

Avantajul Angajatori de TOP pentru candidati este dat atat de posibilitatea de a interactiona direct cu specialistii si managerii din departamentele de resurse umane si de a aplica pentru o varietate mare de oportunitati de cariera, cat si de workshop-urile si conferintele desfasurate. fac din Angajatori de TOP cel mai relevant proiect de profil din piata.  Chiar si pentru candidatii care nu isi cauta activ un loc de munca, participarea este o ocazie buna pentru a intelege dinamica pietei, de a intelege piata fortei de munca si de a afla competentele pe care le cauta angajatorii in acest moment.

“Un astfel de eveniment iti permite sa ai o conversatie directa cu reprezentantii companiilor, o oportunitate pentru care trebuie sa te pregatesti cu atentie. Iti recomandam sa te documentezi in privinta companiilor participante, sa verifici site-ul evenimentului, sa stabilesti o lista cu cei pe care vrei sa ii abordezi, sa te documentezi cu privire la companiile participante si joburile pentru care recruteaza. Pregateste-te si pentru cateva intrebari: „In ce domeniu vrei sa aplici si ce anume te recomanda pentru acest domeniu?”, „De ce ai ales acest domeniu si mai specific compania noastra?”, este sfatul lui Adrian Stanescu, Project Manager, Angajatori de TOP.

Dintre companiile care au confirmat prezenta in cadrul evenimentului Angajatori de TOP pe 25 si 26 octombrie, sunt: JTI, ArcelorMittal, Dell, Oracle, Grup Renault Romania, BRD – Groupe Société Générale, Groupama Asigurari, ING Asigurari de Viata, BearingPoint, Mondelēz Romania, L’Oréal Romania, Raiffeisen Bank, Microsoft, Bitdefender, McDonald’s Romania, Intel, Stefanini, Sparkware Technologies, ProCredit Bank, IBM, EY, Computer Generated Solutions, Cegeka, Endava, ABS Laundry Business Solutions, Microchip Technology, TeamNet International, Temenos, British American Tobacco, HP, Humangest Group, Xerox, Wipro si Phi Partners, Accenture, Honeywell, Optaros, P&G, Genpact, Microchip Technology, Luxoft.

“Planurile de viitor vor continua cu atragerea de candidati care vorbesc mai multe limbi straine, insa cu profile si skill-uri mai complexe in ceea ce priveste experienta profesionala. De asemenea, vom avea programe de internship si de graduates mult mai structurate si mai reprezentative ca numar de angajari.  Urmariti-ne in piata si conectati-va cu HP Way Now !“, a declarat Anca Tapai, Romania Staffing Manager – HP.

“Este cel mai important eveniment de acest gen care ne ofera posibilitatea de a ne intalni cu candidati pregatiti pentru care vom avea aproximativ 40 de posturi disponibile din zona suportului tehnic, specialisti pe infrastructura IT, QA Engineers si dezvoltatori pe C#, PHP, Java, .Net, iOS. Posturile sunt dedicate candidatilor in cautarea primului loc de munca, dar si profilelor senioare”, a declarat Oana Calcan, Recruiting EMEA Stefanini.

Lista completa a angajatorilor si detalii despre eveniment vor fi disponibile pe www.hipo.ro, la sectiunea Angajatori de TOP. Accesul publicului va fi permis vineri, 25 octombrie, si sambata, 26 octombrie, in intervalul 10:00 – 17:00, la Sala Palatului din Bucuresti.

Alaturi de editia din Bucuresti, va mai avea loc si o editie  a evenimentului Angajatori de TOP, la Iasi, in perioada 8-9 noiembrie, Hotel Traian, dar si o editie nationala virtuala, pe site-ul www.hipo.ro, in perioada 11-15 noiembrie 2013.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o campanie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii pentru identificarea si selectia candidatilor potriviti cu nevoile partenerilor. Catalyst Solutions sustine companiile in construirea unui brand de angajator puternic prin dezvoltarea de canale de recrutare si employer branding pentru companiile care vizeaza candidati cu studii superioare.

Avand o experienta de 7 ani in dezvoltarea de instrumente pentru recrutare si employer branding, Catalyst Solutions adauga valoare clientilor si candidatiilor cu fiecare dintre proiectele: Angajatori de TOP (cel mai mare targ de cariera) Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de tineri absolventi la nivel national) Career Innvation Week (identifica tineri cu rezultate remarcabile si sa le ofere atat oportunitati de cariera cat si de dezvoltare), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de domeniul consultantei), Ghidul Angajatorilor (publicatie de cariera adresata studentiilor si masteranziilor din domeniul economic si tehnic), Targuri de joburi online si portalul de cariera Hipo.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: