Zvonurile legate de „PS4” se confirma din ce in ce mai des

Zvonurile legate de „PS4” se confirma din ce in ce mai des

ps orbis

Daca in urma cu ceva timp anuntam ca PlayStation Orbis este numele sub care se va lucra la urmatorul PlayStation de sufragerie, in aceste zile au inceput sa se confirme mai multe detalii despre configuratia interna a acestuia.

Desi stiam ca va folosi un CPU/APU AMD si un GPU al aceleasi companii, se pare ca acum am aflat si alte cateva date  legate de interior. Mai precis, intreaga platforma va fi construita in jurul unui APU AMD quad core A8-3850 si a unui GPU AMD Radeon HD 7670. Desi ambele componente mentionate mai sus se pot gasi deja in in sistem actuale, aparent in cazul SONY, AMD va personaliza si optimiza chipset-ul pentru a smulge ultima farama de performanta. Avand in vedere cele doua GPU-uri, unul integrat in APU si unul dedicat, daca proiectul va ajunge in stadii finale de dezvoltare se pare ca va folosi o configuratie CrossFire asimetrica cu scopul de a optimiza pe cat posibil consumul de energie electrica is mai ales temperatura disipata de consola.

Luand in calcul faptul ca sunt mari sanse ca toate consolele de generatie noua sa foloseasca placute de siliciu de la AMD, desi nu mai are sanse sa castige lupta procesoarelor din sisteme desktop s-au portabile, AMD are mari sanse sa dea lovitura.

Citește și: