Yahoo! ia calea open source: incepe cu Mojito

Yahoo! ia calea open source: incepe cu Mojito

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Desi nu foarte multi dintre voi considera Yahoo! un creator de unelte pentru web design, in noiembrie anul trecut gigantul a creat un program intitulat Yahoo! Cocktails care isi propunea sa fie folosit intern ca o platforma de design cross-platform.

In aceste zile, pentru binele comunitatii si cu speranta ca va stimula cresterea platformei, Yahoo! a dat drumul pe internet la Mojito – una dintre aplicatiile din Yahoo! Cocktails, ca o componenta open source. Creat pentru a-i ajuta pe dezvoltatori sa scrie cod pentru orice sistem de operare, PC, smartphone sau tableta, Mojito este un framework – JavaScript ce permite crearea de aplicatii atat stand-alone, cat si de tip client-server.

Avantajul aplicatiilor web create in Mojite este ca pot rula in conditii optime si cu resurse hardware minime pe orice tip de platforma, fara a fi necesare linii de cod suplimentare pentru web, mobile web sau aplicatii stand alone. Printre exemplele care au fost create folosind Mojito se numara: Yahoo! Livestand – aplicatie nativa; Fantasy Finance – website si  Fantasy Premier League Football – aplicatie mobile web.

Daca stiti ceva Javascript, puteti incepe sa va creati propriile aplicatii folosind Mojito dupa ce l-ati descarcat de pe Github.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: