Xbox la 99$? O oferta prea buna pentru a fi adevarata

Xbox la 99$? O oferta prea buna pentru a fi adevarata
13:46 08.05.2012

Microsoft a dezvaluit o noua oferta pentru… rezidentii Statelor Unite. Stiu, nu e pentru noi, dar nu va grabiti sa invidiati…

Oferta poate aduce un Xbox 360 cu tot cu un senzor de miscare Kinect la numai 99$. Evident, asteriscul din dreptul acestei sume duce la o nota de subsol care dezvaluie de fapt costul adevarat al acestui pachet „de nerefuzat”.

Pentru a intra in posesia unei console Xbox 360 Arcade cu memorie interna de 4 GB si a senzorului Kinect, trebuie semnat un contract pe doi ani de abonament la serviciile Xbox Live Gold. Afacerea nu ar fi atat de rea daca era vorba despre abonamentul anual de 60 de dolari de aplicat de doua ori, insa clauzele contractuale spun ca abonatii trebuie sa plateasca suma de 15 dolari lunar. Tot in acelasi contract sunt dezvaluite si sumele pe care clientul le va plati pentru a putea sa anuleze acest contract, in functie de perioada contractuala ramasa.

Aceasta este o strategie folosita de companiile de telefonie mobila inca de la inceputuri, atragand clientii cu produse la preturi mult mai mici, insa atasate de abonamente exorbitante. Oferta este disponibila momentan numai in Statele Unite prin intermediul magazinelor oficiale Microsoft, insa nu ar fi deloc ciudat sa vedem aceeasi strategie aplicata si in Europa.

In cazul in care vedeti in magazine un Xbox 360 deosebit de ieftin, ar fi indicat sa cititi TOATA „oferta”. Asadar, capcane contractuale sunt si pe la case mai „mari”.

loading...