World of Warcraft se duce in jos – incet si sigur

World of Warcraft se duce in jos - incet si sigur

MistsOfPandaria

Desi continua sa-si mentina titlul de cel mai popular MMORPG al momentului, daca nu chiar al tuturor timpurilor, lucrurile nu arata bine deloc pentru World of Warcraft.

Intr-un interviu acordat zilele trecute, John Lagrave – Senior Producer la Blizzard a dat vina pe noul Star Wars The Old Republic pentru a justifica scaderea in popularitate a WOW. O versiune optimista pentru numarul mic de utilizatori ar putea fi ca acestia asteapta urmatorul add-on, Mists of Pandaria, pentru a reveni din nou la WoW.

In orice caz, dupa dovezi extrem de clare, WoW-ul nu mai e ce era odata. Dupa ce a avut apogeul acum 1 an si jumatate, moment in care in octombrie 2010 a ajuns la 12 milioane de abonati, din acel moment lucrurile s-au dus tot in jos. In mai 2011 a scazut la 11,4 milioane de abonati, pe 30 septembrie avea 10,3 milioane iar trei luni mai tarziu, pe 31 decembrie, coborase pana la 10,2 milioane. Lasand la o parte invaliditatea scuzei ca The Old Republic a ajuns pe piata in decembrie 2011, nu putem decat sa speram ca acele concedieri de luna trecuta nu erau legate si de acest numar in continua scadere al abonatilor la WoW.

Campania Scroll of Resurrection inceputa de Blizzard lunile trecute a readus cativa jucatori in mrejele popularului World of Warcraft, insa e greu de spus daca acest joc va mai ajunge la popularitatea de odinioara.

Care mai mizati pe WOW?

wow-abonati

Citește și: