Windows Live si Zune dispar din Windows 8 Consumer Preview

Windows Live si Zune dispar din Windows 8 Consumer Preview

Mcrosoft rebranding

Desi mai sunt cateva zile pana la lansarea Windows 8 Consumer Preview, cativa norocosi au reusit deja sa puna mana pe respctiva versiune de Windows a Microsoft pentru a-si face o parere legata de schimbari.

Ca o privire de ansamblu, in versiunea Consumer Preview de Windows 8 vor disparea Windows Live si Zune, ca branduri. Trecand printr-un proces de rebranding, multe aplicatii au fost desfiintate, insa foarte multe au fost pur si simplu redenumite.

Aplicatiile pe care ne-am obisnuit sa le descarcam separat prin suita Windows Live Apps, printre care se numara Live Writer sau Movie Maker, in Windows 8 vor veni preinstalate pe sistem si vor face parte din setul Windows Communications. Microsoft Account va fi denumirea folosita in Windows 8 pentru a face referire la vechiul Windows Live ID.

Pe partea de Zune, desi posesorii de Zune Pass vor putea in continuare sa se bucure de el, respectiva denumire va lipsi de peste tot. Zune Music Player si Zune Video Player vor deveni, simplu, Music si Video.

Tot printre schimbari se mai numara Windows Live Mail, care va deveni Mail, Windows Live Calendar care va deveni Calendar, Windows Live Contacts care va deveni People, Windows Live Photo Gallery care va deveni Photos si altele.

Argumentul celor de la Microsoft de a renunta la cateva branduri de sine statoare prezente in Windows este ca aceste schimbari au ca finalitate simplificarea intregii experiente de utilizare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: