Windows 8 Server promite un nou sistem de fisiere: ReFS

Windows 8 Server promite un nou sistem de fisiere: ReFS
10:30 18.01.2012

ReFS

Daca tot vi se parea ca folositi deja de prea multi ani NTFS-ul pe hard disk-urile de orice dimensiune, Windows 8, cel putin varianta server, va veni cu o alternativa.

ReFS, un nou sistem de fisiere (File System), a fost anuntat in cel mai recent post pe blogul oficial Microsoft ,,Building Windows 8”. Construit in mare parte pe ideea deja batranului NTFS, ReFS va veni cu ceva functii noi si va elimina multe din asa-zisele defecte ale NTFS-ului. Denumit sistemul de fisiere al generatiei urmatoare, ReFS, cel putin in acest stadiu de dezvoltare, spera sa mentina un grad sporit de compatibilitate cu NTFS-ul.

Lasand la o parte elementele de semantica, noul sistem de fisiere vine cu un nou motor de stocare a datelor care are ca scop protejarea hard disk-urilor de erorile datoratei latentei marite. Printre alte beneficii se numara: o rezistenta sporita la coruperea informatiilor, mentinerea integritatii informatiilor din meta, volume de dimensiuni foarte mari, precum si suport pentru fisiere si directoare mult mai mari decat acum.

Daca va incanta detaliile tehnice, puteti accesa link-ul de pe blogul MSDN pentru a va lamuri mai specific.

loading...