Windows 8 intampina deja probleme de adoptie

, 15 Mar, 11:00

Windows 8 intampina deja probleme de adoptie

Dupa ce s-au umplut forumurile de utilizatori Windows 8 care nu stiau sa isi inchida calculatorul sau care nu gaseau butonul Start al noului sistem de operare de la Microsoft, se pare ca cineva a simtit nevoia sa faca si un film pe acest subiect.

Un internaut, Chris Pirillo, si-a filmat tatal incercand sa se obisnuiasca cu noua interfata din Windows 8. Pe langa concluzia extrem de amuzanta a filmului „Oare incearca sa ma convinga sa trec la Mac?”, mai sunt cateva momente importante in filmuletul de 4 minute.

In clipul de mai jos este evident ca un utilizator obisnuit intampina greutati majore in a face orice pe un Windows 8 proaspat instalat, cu toate ca Microsoft a apelat cu siguranta la numeroase focus grupuri pentru a ajunge la aceasta interfata. Dupa ce, cu mari eforturi, a reusit sa intre in Windows Explorer, acelasi individ nu a mai reusit sa se intoarca la meniul de Start.

Utilizatori non-tehnici vor avea dificultati in a face trecerea la Windows 8, iar aceasta particularitate este evidenta. Cea mai buna solutie ar fi integrarea unui buton pentru a usura tranzitia la interfata bine cunoscuta din Windows 7 din interiorul Windows 8, ca sa nu mai zicem ca ar fi numerosi adepti si ai unei interfete de Windows XP…

Windows 8

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Nu te supara, dar cum poate sa aiba un sistem de operare probleme de adoptie in conditiile in care nici nu a fost lansat oficial?

S-a lansat deja de cateva luni un Consumer Preview. Il poti descarca gratuit de pe site de la Microsoft. Una e o versiune Beta a unui produs, si alta e lansarea oficiala. Vezi si exemplul cu Adobe Photoshop CS6.

Mosu’ ala nu a vazut in viata lui windows daca nu poate da click pe un tile cu Desotp sau sa intre in IE. Video e shit.

ceboalaampetine

„mosu” ala poate fi de varsta lui tac’tu, nesimtitule agramat!

Dar asta nu inseamna ca nu e mos

Subscriu la afirmatia de mai sus, domnul din filmulet se pare ca nu prea le are cu alde Windows, nu cred in ruptul capului ca daca ai usoare cunostiinte cu lucrul sistemului de operare Windows poti sa nu nimeresti IE, power option, etc. Repet domnului din film se pare ca realmente ai este teama sa umle prin optiunile disponibile ca nu cumva „sa strice calculatorul”.

adevarul e simplu ,win 8 e o ciorba de tableta si pc ! nu e nici una nici cealalta ! nu am chef ca pc-ul meu sa arate ca un telefon iar sa stau sa fac modificari ptr un win7 practic cosmetizat cat de cat e penibil, penibil ca si microsoft de altfel !

Tatal lui Chris Pirillo e un utilizator de Windows XP si se descurca rezonabil. Ceea ce l-a incurcat cel mai mult e faptul ca nu a avut buton de start si nu stia ca exista un hot-corner. In asta consta problema de adoptie – vor fi destui utilizatori confuzi daca nu li se va spune de ce nu mai exista buton de start si cu ce a fost inlocuit.

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail