Website-ul RnBXclusive.com a fost dat jos in aceste zile de catre SOCA

Website-ul RnBXclusive.com a fost dat jos in aceste zile de catre SOCA

soca_screengrab

Utilizatorii website-ului de partajat muzica RnBXclusive.com au fost intampinati de mesajul de mai sus, in contextul in care respectiva pagina a fost ,,dezafectata” de catre agentia SOCA (Serious Organised Crime Agency )din Anglia.

In locul paginii care pana nu de mult oferea  acces la peste cateva zeci de mii de melodii, a fost postat un anunt care ameninta vizitatorii care risca pana la 10 ani de inchisoare si amenzi nelimitate daca au descarcat muzica de pe website-ul mentionat mai sus. Motivul principal folosit de SOCA a fost ca muzica pusa la dispozitia utilizatorilor RnBXclusive.com este furata de la artisti si face posibila descarcarea ei prin alte mijloace decat cele oficiale. In acelasi caz, un om a fost arestat pe motiv de frauda, si pus in libertate dupa ce a fost platita cautiunea. ,,O mare parte parte din muzica pusa la dispozitia utilizatorilor pentru download de catre administratorii site-ului RnBXxclusive.com a fost obtinuta prin mijloace ilegale de la artisti, ajungand in final sa aiba un impact asupra industriei de aproximativ 15 milioane de lire in fiecare an de activitate al paginii.” SOCA a atras atentia ca aceasta actiune face parte dintr-o serie de proiecte care se vor desfasura in perioada imediat urmatoare si care targeteaza mai multe website-uri tinute sub observatie prin diferite metode. In timp ce conturile de Facebook si Twitter ale RnBXclusive.com inca mai functioneaza, vizitatorii site-ului sunt amenintati cu procese intentate pe motivul ca ar fi descarcat continut piratat de pe respectivului website.

Desi utilizatorii isi exprima mania pe pagina de Facebook a respectivului website nu putem decat sa speram ca astfel de actiuni nu se vor indesi considerabil in urmatoarea perioada.

Citește și:
Etichete: