Vodafone pune Romania pe harta 4G

Vodafone pune Romania pe harta 4G

Vodafone a lansat astazi prima retea 4G din Romania. In cadrul evenimentului de lansare am avut ocazia sa si testam noile servicii ale operatorului.

 Lansare Vodafone 4G

Reteaua 4G a celor de la Vodafone acopera 10 mari orase din Romania: Bucuresti, Cluj, Constanta, Brasov, Iasi, Timisoara, Galati, Craiova, Arad si Bacau. Momentan acest nou serviciu va putea fi testat in 17 magazine, cu ajutorul unei serii de dipozitive compatibile: modem-ul USB Huawei K5005, tableta Asus 700 KL si hotspot-ul mobil Huawei R210 (care suporta pana la cinci dispozitive conectate simultan).

Conform declaratiilor oficiale, urmeaza ca Vodafone Romania sa lanseze serviciile comerciale 4G, la viteze de pana la 100 Mbps, odata cu inceputul anului 2013. Tot atunci vom afla si mai multe detalii cu privire la preturile noilor servicii si mai mult ca sigur vom asista la o extindere a portofoliului de smartphone-uri compatibile.

Modem USB Huawei K5005

Reteaua 4G Vodafone functioneaza in banda de frecventa de 1800 MHz. Odata cu lansarea de astazi, Romania devine una dintre primele piete europene in care Vodafone implementeaza o retea 4G, dupa Germania, Portugalia si Italia. Performanta intens subliniata atat de oficialii Vodafone prezenti la eveniment: Vittorio Colao CEO Vodafone Group, Inaki Beroetta CEO Vodafone Romania, cat mai ales de ministrul comunicatiilor Dan Nica.

Vittorio Colao, Inaki Berroeta, Dan Nica

Trebuie sa marturisim ca ne-am jucat si noi putin cu noul serviciu Vodafone si am ramas placut impresionati de vitezele inregistrate, ramane sa vedem si cat va trebui sa platim incepand cu ianuarie 2013 pentru a beneficia de o navigare mobila mai rapida.

Test Viteza 4G

Cei care vor sa incerce 4G, o pot face in una din urmatoarele locatii:

– Arad: Str. Closca nr. 2;

– Bacau:  Str. Ionita Sandu Sturza, nr. 2, Hotel Decebal;

– Brasov: 2 magazine – Str. Diaconu Coresi Nr. 1 si str. Saturn nr. 32;

– Bucuresti: 2 magazine – Vodafone Experience Store (Afi Palace Cotroceni) si Plaza Mall;

– Cluj: 2 magazine – Str. Unirii nr. 31 si Cluj Iulius Mall;

– Constanta: 2 magazine – Str. Alexandru Lapusneanu nr. 116 C, Complex City Mall si str. Stefan cel Mare 57;

– Craiova: 2 magazine – Str. Calea Bucuresti, bl. 27 A si Real Craiova;

– Iasi: 2 magazine – Str. Stefan cel Mare nr. 4 si str. Sf. Lazar, bloc A 1-3;

– Galati: Str. Brailei, bl, A5 bis, Tiglina 1

– Timisoara: 2 magazine – Augustin Pacha nr. 2 si Real Timisoara

Citește și: