VLC la versiunea 2.0 – o noua interfata si noi formate suportate

VLC la versiunea 2.0 – o noua interfata si noi formate suportate
14:00 14.02.2012

VLC 2.0

VLC, unul din cele mai populare sisteme de operare multimedia open-source din toate timpurile si una din cele mai bune optiuni pentru a reda orice film in conditii optime pe OS X, devine in aceste zile VLC 2.0.

Pe langa versiuni noi in ceea ce priveste interfata si pachetul de functii, noul VLC acum imbratiseaza mai cu entuziasm conceptul de cross-platform.

Daca  totul merge cum trebuie, VLC 2.0 nu va ajunge doar pe computerele cu Windows, MacOS X sau Linux, ci va reveni si pe iOS, dupa o lunga pauza. In plus, daca se alineaza toate planetele sistemului nostru solar, poate si Androdiul  va primi o iteratie a acestui concept modern.

Interfata va fi mai moderna, cu trasaturi care amintesc de iTunes. Pe langa posibilitatea de a rula o versiune pe 64biti a programului pe sistemul de operare Windows, utilizatorii de Lion vor beneficia de un suport imbunatatit pentru rularea filmelor pe tot ecranul si vor putea decoda filmele in format Blu-ray fara probleme.

Fiind recunoscut pentru abilitatea sa de a rula filme direct din interiorul unor arhive, cu versiunea 2.0 numarul formatelor suportate pentru a fi deschise din arhiva a crescut exponential. Pentru prima oara puteti rula mai multe fisiere video din interiorul aceleiasi arhive. Nici partea de subtitrare nu a fost neglijata, noua versiune integrand un nou subtitle manager.

Desi versiunea pe 64 biti e momentan in stadiu de RC – Release Candidat, e evident ca echipa din spate a lucrat insutit la aceasta traiectorie.

VLC 2.0 RC download

loading...