Visa lanseaza payWave pentru Android si BlackBerry

Visa lanseaza payWave pentru Android si BlackBerry

Visa payWawe

Dupa indelungi dezbateri pe tema NFC-ului, a utilizarii sale si a aplicatiilor practice din viata de zi cu zi, a sosit momentul mult asteptat. Visa a anuntat modelele de telefoane care suporta sistemul de plata prin NFC, payWave.

Asadar, posesorii de smartphone-uri precum: Samsung Galaxy S II, LG Optimus NET, BlackBerry Bold 9900/9790 sau BlackBerry Curve 9360/9380 sunt printre putinii care se pot lauda cu posibilitatea de a efectua tranzactii prin NFC.

Toate device-urile care vor fi certificate pentru asemenea plati, vor avea stocata aplicatia Visa payWave pe un SIM securizat si vor necesita evident NFC. Pentru certificare, fiecare nou model de telefon va fi supus unor teste specifice Visa, menite sa asigure desfasurarea platilor intr-un mod cat mai sigur cu putinta.

Daca in 2010 au fost efectuate plati prin NFC in valoare de 27 de milioane de dolari, specialistii estimeaza ca pana in 2014 aceasta cifra va creste la 40 de miliarde de dolari.

Ramane sa vedem in ce mod si cu ce viteza va decurge acest proces de implementare si certificre payWave si nu in ultimul rand cat de receptivi vor fi posesorii de smartphone-uri din intreaga lume.

Sursa: Engadget