Viota M970 experienta Android 4.0 pe o tableta de 120$

Viota M970 experienta Android 4.0 pe o tableta de 120$

Viota-M970

Din categoria companiilor de care auziti prima data, ieri la CeBIT Viota si-a facut aparitia cu o tableta de numai  120$: M970.

Acest model vine cu panoul de 9,7 inci, cu o rezolutie de 1024 x 786, are un procesor single core Cortex A8 la 1,5 GHz, 512 MB RAM, 4 GB spatiu de stocare si o baterie de 6000 mAh. Pe spate gasiti o camera capabila de imagini la 5 megapixeli, in timp ce in fata gasiti una de doi megapixeli. GPU-ul folosit poarta numele de Mali 400, acelasi din popularul terminal Galaxy SII.

Cel mai dubios este insa pretul sugerat pentru retail, de numai 120$, in conditiile in care vorbim de o tableta preinstalata cu Ice Cream Sandwich. Cand va intra in productia de serie, Viota promite ca M970 va veni cu un GB RAM, slot Micro SD si conectivitate 3G.

La capitolul performanta, tableta a parut mai mult decat capabila de multi tasking si, desi procesorul nu este unul foarte sprinten in secolul procesoarelor quad core pentru tablete, GPU-ul are toate sansele sa faca fata sarcinilor grafice mai pretentioase.

Per ansamblu, produsul nu pare ieftin si, cu toate ca iti da sentimentul unui magnet de amprente, la CeBIT nu este locul potrivit pentru a ne exprima o parere radicala legata de acest aspect.

Prima parere a fost pozitiva, mai ales in comparatie cu alte modele din acelasi segmnet de pret, insa nu putem decat sa speram ca va ajunge si in tara noastra la un pret apropiat de cel anuntat.